SolarWinds TechSummit 2016 – setkání světových odborníků a inženýrů z Brna a České republiky

Brno, Česká republika – 21. listopadu 2016 – Společnost SolarWinds, přední poskytovatel výkonného a cenově dostupného softwaru pro správu IT, pořádá konferenci pro inženýry z Brna a celé České republiky.  TechSummit 2016 se bude konat 8. prosince 2016 v brněnském hotelu Courtyard Marriott. Konference nabídne výjimečnou příležitost setkat se se světovými odborníky z různých oblastí informačních technologií, poslechnout si prezentace expertů, diskutovat o aktuálních trendech a problémech, které se týkají správy IT, a seznámit se s vývojáři společnosti SolarWinds. (TZ)

Jako zlatý hřeb programu vystoupí během TechSummitu 2016 globální experti na poli správy IT: Steven Colquitt, director of software engineering ve společnosti SolarWinds, a Lee Calcote, senior director of technology strategy ve společnosti SolarWinds. Dále se účastníci mohou těšit na dva místní odborníky s mezinárodními zkušenostmi: Martina Šimečka, který působí jako technical evangelist ve společnosti Microsoft®, a Lukáše Holčíka, senior developera ze SolarWinds. “Pokud se chcete zúčastnit, zaregistrujte se ZDE.”

„Těší nás, že můžeme nabídnout příležitost setkat se se špičkovými IT odborníky ze světa a s nejlepšími inženýry z České republiky.  Ve společnosti SolarWinds věříme, že z našich odborných znalostí a dovedností mohou těžit nejen naši zákazníci, ale také brněnská komunita softwarových vývojářů,“ uvedl Tomáš Kučera, viceprezident business operations v SolarWinds.

SolarWinds TechSummit 2016 je hlavní akcí ze série setkání pro inženýry, která firma organizuje v Brně během celého roku.” Cílem tohoto projektu je, aby mezi sebou inženýři navázali kontakt, což jim pomůže učit se novým věcem a sdílet odborné znalosti s komunitou vývojářů softwaru. V září dala společnost SolarWinds dohromady 16 softwarových vývojářů z Brna, kteří společně diskutovali na téma IF-less programming. Účastníci setkání debatovali o využívání příkazu IF a o tom, jak ovlivňuje složitost kódů a počet chyb. Také probrali, jak příkaz IF správně používat, což může přinést lépe spravovatelný, čitelnější kód a kvalitnější výstupy pro zákazníky. 

V uplynulém měsíci společnost SolarWinds pořádala v rámci projektu další akci – v brněnském Impact Hubu sponzorovala celodenní praktické cvičení Coderetreat. Konalo se ve stejný den, na který letos připadl Global Day of Coderetreat, během něhož softwaroví inženýři ve více než 150 městech po celém světě oslavují a rozvíjejí své dovednosti v oblasti softwaru. Cvičení bylo přístupné pro vývojáře bez ohledu na úroveň jejich znalostí. Návštěvníci se mohli podělit o zkušenosti, naučit se nové postupy a setkat se s dalšími inženýry, se kterými sdílejí vášeň pro psaní softwaru.

Poslední akce před konferencí TechSummit 2016 se koná tento týden v prostorách firmy SolarWinds v Brně. Jejím tématem je životní cyklus agilního projektu se zvláštním důrazem na Story Mapping. Story Mapping je technika vizuálního uspořádání backlogů tak, aby byly srozumitelné pro inženýry i další zúčastněné strany, které odpovídají za specifikaci požadavků. Setkání je určeno inženýrům, kteří se chtějí naučit, jak vyhovět potřebám uživatelů a zároveň spravovat backlogy.

Další informace o nadcházejících událostech najdete na webu s přehledem setkání společnosti SolarWinds na adrese www.solarwindsmeetup.com.

Přednášející

Steven Colquitt, director of software engineering, SolarWinds

Steven odpovídá za všechny produkty SolarWinds z portfolia zabezpečení a nástrojů. Než přišel do SolarWinds, působil jako ředitel pro vývoj softwaru v divizi KACE firmy Dell®, kde měl na starost portfolio produktů pro správu systémů. Také pracoval na různých vedoucích pozicích ve společnostech Symantec a Altiris. Má zkušenosti například s vedením výzkumu a vývoje ve všech technologických oblastech, včetně vývoje uživatelských rozhraní a mobilních aplikací.

Lee Calcote, senior director of technology strategy, SolarWinds

Lee Calcote přináší spoustu inovativních myšlenek. Jeho vášní jsou vývojářské platformy a software pro správu cloudů, kontejnerů, infrastruktury a aplikací. Po celou dobu svého působení ve společnostech SolarWinds, Seagate, Cisco® a Pelco® se zaměřuje na pokročilé a nové technologie. Lee se aktivně podílí na organizaci setkávání a konferencí technologických odborníků z komunity. Také publikuje a vystupuje na konferencích.

Martin Šimeček, technical evangelist, Microsoft

Martinovým úkolem je objevovat a zjišťovat, jaké jsou novinky v oblasti technologií společnosti Microsoft, a spolupracovat s vývojáři, aby měli jistotu, že nové informace efektivně využívají. Pomáhá firmám školit jejich vývojáře softwaru, spolupracuje s nezávislými výrobci softwaru, působí jako konzultant start-upů, nahrává videa a screencasty, prezentuje na konferencích a také píše články pro různé cílové skupiny v technických oborech. Zaměřuje se především na mobilní aplikace, Microsoft Azure® a konverzační boty.

Lukáš Holčík, senior developer, SolarWinds

Lukáš v současné době pilně pracuje na vytvoření nové front-endové platformy pro produkty SolarWinds, která bude založena na frameworku Angular. Přes den je front-endovým vývojářem, v noci se tajně věnuje výzkumu UX. S programováním nepřestal od okamžiku, kdy jako dvanáctiletý objevil jeho kouzlo, a v brzké době se rozhodně skončit nechystá. Lukáš je také členem týmu, který zvítězil v klání SolarWinds Hackathon 2016.

O brněnské pobočce SolarWinds

 SolarWinds poskytuje výkonný a cenově dostupný software pro správu informačních technologií zákazníkům po celém světě, od podniků ze žebříčku Fortune 500® po malé firmy, organizace státní správy a vzdělávací instituce. Pobočka společnosti SolarWinds v Brně byla otevřena v roce 2008 a je domovem stovek inženýrů, kteří pomáhají vytvářet nejvýnosnější produkty firmy. Brněnský tým je hrdý na to, že najímá chytré, motivované inženýry, kteří určují technický směr globálního výzkumu a vývoje ve společnosti SolarWinds. Pokud jste softwarový inženýr a baví vás řešit složité problémy, rádi bychom si s vámi promluvili o obsazení některého z více než 50 volných pracovních míst. Další podrobnosti jsou k dispozici na adrese www.solarwinds.jobs. Více informací o společnosti SolarWinds a jejích produktech najdete na webu www.solarwinds.com.

 

https://www.solarwindsmeetup.com