Trend Micro oznámilo Deep Security 10

Praha, 9. března 2017 – Společnost Trend Micro, celosvětový lídr v oblasti bezpečnostních softwarových řešení, oznámila vydání platformy Trend Micro Deep Security 10 založené na ochraně XGen. XGen Security představuje inteligentní propojení multigeneračních technik opřených o špičkové možnosti boje proti hrozbám a je základem všech bezpečnostních řešení značky Trend Micro. Deep Security 10 přináší několik nových bezpečnostních mechanismů, které společnost Trend Micro optimalizovala pro maximální výkon, provozní efektivitu i možnosti reakce na nově objevené hrozby. Touto nejnovější verzí si tak platforma Deep Security upevní svoji vůdčí pozici v ochraně fyzických, virtuálních i cloudových serverů napříč předními technologiemi a provozními prostředími včetně VMware, Amazon Web Services (AWS) a Microsoft Azure. (TZ)

Přechod do světa virtualizačních technologií a cloudů s sebou nese požadavky na změnu a zjednodušení stávajícího přístupu k problematice bezpečnosti. Organizace se musí oprostit od tradičních způsobů ochrany a začít využívat moderní řešení. Potvrzuje to i analytická firma Gartner, která v oblasti bezpečnosti cloudových prostředí konstatuje, že nelze předpokládat použitelnost platforem pro ochranu koncových bodů jako ideální řešení v případě cloudu – požadavky na bezpečnost se totiž diametrálně liší. Ve své poslední zprávě zaměřené na oblast ochrany koncových bodů Gartner zařadil společnost Trend Micro do kvadrantů lídrů, ve kterém ji pro její schopnost realizovat a naplňovat své vize označila jako nejpokročilejší značku. A jedním z produktů společnosti Trend Micro, které byly v rámci magického kvadrantu pro ochranu koncových bodů posuzovány, je i platforma Deep Security.

Široká škála bezpečnostních technik

Platforma Deep Security představuje inteligentní směsici různorodých multigeneračních bezpečnostních technik. Její součástí je ochrana proti malwaru i mechanismy pro prevenci průniků umožňující detekci a zastavení velmi sofistikovaných útoků. Jako součást bezpečnostní strategie XGen navíc Deep Security 10 přidává mnoho nových mechanismů včetně prevence před neautorizovanými softwarovými změnami. Řízení aplikací, které je nově přepracované na podmínky hybridních cloudů, umožňuje ochránit servery před důmyslnými útoky, jako je například ransomware, i tehdy, pokud se aplikace neustále mění a jednotlivé úlohy jsou distribuovány napříč virtuálními a cloudovými prostředími.

Odlišný přístup ke správě bezpečnosti v prostředí hybridních cloudů

Platforma Deep Security je optimalizovaná pro nasazení v rámci VMware, AWS a Microsoft Azure a zpřístupňuje všechny důležité informace, které umožňují automatizované zjišťování serverů i jejich ochranu. Nejnovější verze přináší řadu vylepšení v oblasti integrace i správy včetně rychlejšího zajištění ochrany v případě systémů provozovaných v cloudech AWS a Azure nebo podpory pro nejnovější způsob účtování a správy zdrojů, Azure Resource Manager v2 (ARM). Ochrana je nově dostupná i mimo klasická serverová prostředí, a to konkrétně pro kontejnery ve formátu Docker – k ochraně dynamických prostředí založených na kontejnerech využívá platforma Deep Security osvědčené techniky včetně boje proti malwaru, systému pro prevenci průniků a řízení aplikací.

„Deep Security 10 našim zákazníkům zjednodušuje přijetí důležitých změn v oblasti infrastruktury,“ řekl Bill McGee hlavní viceprezident a ředitel pro bezpečnost hybridních cloudů ve společnosti Trend Micro. „Rozhodli jsme se ale jít ještě dál a reagovat na požadavky související s možnostmi pořízení bezpečnosti. Deep Security je proto dostupný jako software, jako služba i prostřednictvím obchodů AWS a Azure.“

Deep Security 10 bude dostupný od března 2017. Další informace o této platformě a ochraně v prostředí hybridních cloudů je k dispozici na www.trendmicro.com/hybridcloud.

Vyloučení odpovědnosti ze strany společnosti Gartner

Analytická společnost Gartner nepodporuje ve svých výzkumných publikacích žádného konkrétního prodejce, produkt nebo službu. Zároveň nedoporučuje uživatelům technologií vybírat si pouze z těchto prodejců s nejlepším hodnocením.  Výzkumné publikace společnosti Gartner obsahují názory vlastních odborníků a neměly by vyznít jako tvrzení faktu. Gartner se zříká všech záruk, vyjádřených nebo předpokládaných s ohledem na výzkum, včetně záruky obchodovatelnosti nebo vhodnosti použití pro konkrétní účel.

O společnosti Trend Micro

Trend Micro Incorporated je celosvětový lídr v oblasti řešení internetové bezpečnosti, který pomáhá zajišťovat bezpečnou výměnu digitálních informací. Inovativní řešení značky Trend Micro poskytují koncovým uživatelům, podnikům a státním institucím vícevrstvou ochranu data center, cloudového prostředí, sítí a koncových bodů. Všechny produkty spolu bezproblémově kooperují, sdílejí informace o bezpečnostních hrozbách a poskytují komplexní ochranu s jednotným přehledem a správou a zajišťují lepší a rychlejší ochranu. S více než 5000 zaměstnanci ve více než 50 zemích světa a nejmodernější bezpečnostní infrastrukturou umožňuje společnost Trend Micro zajistit firmám bezpečnou cestu ke cloudu. Více informací naleznete na www.trendmicro.com.

 

###