Direct People mají nového inovačního designéra Pavla Jandu

Praha, 15. 6. 2017 – Inovační agentura Direct People se ještě více zaměří na posilování konkurenceschopnosti technologických a průmyslových firem. Po technologickém skautovi Jiřím Navrátilovi najala Pavla Jandu, který se inovacím ve vývoji a výrobě produktů věnuje celou svou kariéru. Nyní v Direct People chce pomáhat firmám, aby se svými produkty uspěly nejen lokálně, ale i na mezinárodních – velmi konkurenčních – trzích. Do Direct People nastoupil Pavel Janda 1. května.

České podniky mohou mít světový potenciál. Často ale hledají dlouhodobě udržitelné konkurenční výhody podle známé metafory ,když držíte v ruce kladivo, tak všechny problémy vypadají jako hřebíky‘ a nechávají se unášet mýtem latentních zákaznických potřeb. To vede k častým zklamáním a velkým finančním a časovým ztrátám při uvádění nových produktů na trh. Více než sedm let pomáháme nejen výrobním firmám akcelerovat rychlost i efektivitu přivádění nových produktů i služeb na trh, a to i na naše vlastní riziko a Pavel přináší do týmu další důležité kompetence a zkušenosti,“ komentuje navázání spolupráce Petr Šídlo, partner Direct People.

Pavel Janda

Pavel Janda (41) po studiích na Strojní fakultě VUT odešel pracovat jako konstruktér pro Caterpillar do Velké Británie. Měl na starosti design a vývoj hydromechanických systémů různých typů strojů. „V té době bylo v této firmě 15 lidí, kteří se zabývali virtuální predikcí dynamické zátěže stroje, a na světě nebyl nikdo, kdo by byla ve vývoji hydraulických strojů tak daleko,“ komentuje svoje působení v CAT R&D Pavel Janda. S touto expertizou po pěti letech z Británie odešel do Německa, kde pokračoval v rámci Caterpillaru na vývoji systémově složitějších hydraulických strojů.

Po sedmi letech v zahraničí se s rodinou vrátil do ČR. Dostal nabídku od společnosti Bobcat, kde se z pozice experta posunul do role R&D manažera. V Bobcat byl u zrodu generační obměny produktového portfolia strojů. Po osmi letech v R&D dostal příležitost řídit oddělení kvality. Měl za úkol nastavit zcela nově procesy řízení výroby ve firmě a díky působení jeho týmu začal Bobcat fungovat na úrovni světového podniku a do české pobočky se pro inspiraci jezdili dívat zástupci Bobcatu z jiných zemí. V roce 2013 se nechal zlákat do Eatonu, který budoval pražské inovační centrum pro Evropu. Tam se začal systematicky zabývat inovačními metodikami a jejich aplikací do praxe.

Ve volném čase se věnuje hlavně rodině. Má ženu a tři děti, s nimiž rád cestuje a trekuje po horách. Aktivně se věnuje tréninku a závodění v orientačním běhu.

O společnosti Direct People

Společnost Direct People vznikla v roce 2010 a byla první ryze inovační agenturou na českém trhu. Za dobu své existence inovovala pro více než 30 klientů v rámci více než stovky projektů. Do klientského portfolia agentury patří 3M, Air Bank, Česká spořitelna, LMC, Denco Happel (GEA), Sodexo, ING, resp. NN Pojišťovna, Allianz, Raiffeisenbank, Vitana, AEC, IBM, Sberbank, E.ON, AXA Assistance, WAG payment solutions, Dentamed a mnoho dalších.

Mezi nejznámější projekty společnosti Direct People se řadí Práce za rohem, kterou firma vytvořila pro LMC. Součástí projektu je i stejnojmenná aplikace, která se během osmi měsíců stala největší aplikací na českém pracovním trhu a několik měsíců byla nejstahovanější aplikací v českém App Storu. Na poli start-upů rozjela společnost Direct People úspěšný projekt levnátramvajenka.cz, který klientům nabízí výhodné cestování pražskou MHD.