D-Link rozšiřuje řešení pro firemní Wi-Fi sítě nabídkou škálovatelných, cenově dostupných a velmi rychlých bezdrátových přístupových bodů

Nové produkty – dvoupásmové Wi-Fi AC unifikované přístupové body – podporují nejnovější Wi-Fi technologie, aby pomohly malým firmám levně modernizovat a rozšiřovat jejich bezdrátové sítě.

Praha, 28. srpna 2017 – Společnost D-Link představila dva nové unifikované přístupové body (AP), navržené pro posílení konektivity a výkonu bezdrátových sítí pro malé a střední firmy. Wi-Fi AC unifikovaný přístupový bod s volbou pracovního pásma (DWL-3610AP) a Wi-Fi AC1200 dvoupásmový unifikovaný přístupový bod s externími anténami (DWL-6610APE) nabízejí bezkonkurenční výkon, rychlost přenosu, škálovatelnost a flexibilní správu bezdrátové sítě za dostupnou cenu.

D-Link také inovoval svoji nejprodávanější Wi-Fi řídící jednotku DWC-1000. Nová HW revize přináší výkonnější procesor a 2x více paměti. V základní verzi se zvýšil počet spravovatelných přístupových bodů z 6 na 12 AP. Pomocí licencí lze nyní rozšířit celkový počet AP řízených z jedné řídící jednotky až na 66 AP.

Firmy jsou dnes stále více závislé na rychlém a spolehlivém bezdrátovém připojení pro notebooky, tablety, smartphony, VoIP telefony a další připojovaná zařízení. Tyto nové unifikované přístupové body nabízejí malým firmám nejjednodušší a cenově nejdostupnější možnost upgradu na technologii Wi-Fi AC, která jim umožní zvýšit rychlost bezdrátového připojení, využívat méně rušené Wi-Fi pásmo 5 GHz a také vybudovat velmi flexibilní a snadno spravovanou bezdrátovou síť, která může růst spolu s jejich podnikáním.

Díky rychlejšímu a kvalitnějšímu Wi-Fi připojení pro větší počet zařízení umožňují tyto nové produkty zaměstnancům i ostatním osobám na pracovišti bezproblémové procházení webových stránek a stahování souborů, plynulé streamování médií a rychlou práci s cloudovými aplikacemi.

Mezi klíčové výhody patří:

  • Lepší Wi-Fi připojení pro více zařízení – Technologie 802.11ac v pásmu 5 GHz přináší kvalitnější připojení a větší datovou propustnost pro všechna firemní bezdrátová zařízení.
  • Ideální pro firmy, které chtějí přejít na Wi-Fi AC – Podpora dvou pásem pro zařízení s technologií 802.11n a 802.11ac a rychlost až 867 Mb/s v méně přetíženém Wi-Fi pásmu 5 GHz.
  • Jednoduchá centralizovaná správa – Možnost seskupit až 16 přístupových bodů do automaticky konfigurovatelného clusteru. Při nasazení spolu s Wi-Fi řídící jednotkou (DWC-1000 nebo DWC-2000) lze centrálně spravovat až 1 024 přístupových bodů a vytvořit tak vyspělou bezdrátovou síť, která se sama organizuje, optimalizuje a překonává poruchy.
  • Více názvů sítě (SSID) – Z jednoho fyzického přístupového bodu lze vytvořit až 16 (DWL-3610AP) nebo 32 (DWL-6610APE) virtuálních přístupových bodů. To umožňuje rozdělit Wi-Fi síť pro různé účely, například pro interní aplikace, připojení pro hosty, pokladní zařízení, elektronické informační systémy atd.
  • Vyšší výkon – Technologie Band steering (přidělování vhodného pásma), Airtime Fairness (optimalizace přenosů v síti pro různě rychlá zařízení) a RF Management (ochrana proti vzájemnému rušení) zajišťují automatickou centrální správu bezdrátového pokrytí a zvyšují propustnost Wi-Fi sítě i v případě současného připojení rychlejších a pomalejších zařízení.
  • Funkce QoS – Podpora QoS 802.1p pro vyšší propustnost a lepší fungování aplikací citlivých na zpoždění dat, například VoIP komunikace nebo streamování videa.
  • Atraktivnější a štíhlejší design – nový DWL-6610APE měří na výšku méně než 4 cm, což umožňuje nenápadnou instalaci přístupových bodů na strop nebo na stěnu.
  • Omezení mrtvých bodů a obtížně připojitelných míst – DWL-6610APE nabízí vyšší dosah a flexibilitu pomocí odpojitelných externích antén, což umožňuje dosáhnout lepšího pokrytí celého prostoru.

Tyto unifikované Wi-Fi AC přístupové body se dají přizpůsobit potřebám všech firem, které chtějí vylepšit svoji bezdrátovou síť. Nabízejí cenově výhodný způsob, jak snadno zajistit rychlé a efektivní připojení bez nutnosti dalších investic do specializovaných týmů pro správu sítě.

O společnosti D-Link

D-Link je jedním z předních světových výrobců síťové infrastruktury, který již více než 30 let dodává inovativní, vysoce výkonné a intuitivně ovladatelné produkty pro firmy a domácnosti. D-Link navrhuje, vyvíjí a vyrábí oceňovaná síťová a bezdrátová zařízení, úložiště dat a zabezpečovací řešení pro IP dohled. Řada mydlink™ Home obsahuje technologii pro automatizovanou domácnost, která umožňuje majitelům nemovitostí monitorovat, automatizovat a ovládat domácnost kdykoliv a kdekoliv i pomocí smartphonu nebo tabletu. D-Link nabízí své rozsáhlé produktové portfolio organizacím a spotřebitelům prostřednictvím své globální sítě obchodních partnerů a poskytovatelů služeb. D-Link si uvědomuje význam zpřístupňování, správy, zabezpečení a sdílení dat a digitálního obsahu. Je průkopníkem mnoha IP technologií pro plně integrované prostředí digitálních domácností a počítačových sítí.

Pro více informací o společnosti D-Link navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.