Taxify spustila svou aplikaci v Mombase a Bagdádu

Estonská aplikace Taxify, která patří k nejrychleji rostoucím přepravním platformám v Evropě, zahájila činnost v keňské Mombase a Bagdádu, hlavním městě Iráku. Na obou trzích chce Taxify přispívat ke zvyšování úrovně nabízených služeb. Vstup do těchto měst byl umožněn díky partnerství s přepravní platformou Didi Chuxing.

2017-08-29 18_48_33-Taxify - Jízda na jedno kliknutí

Mombasa je po Nairobi druhé keňské město, ve kterém Taxify spouští své služby. Od místních řidičů si účtuje pouze 15% poplatek, zatímco konkurence si z ceny jízdy bere 25 %. Díky tomu Taxify může nabídnout zákazníkům nižší cenu za přepravu a řidičům možnost většího výdělku.

“Mombasa je velký trh s obrovským potenciálem pro privátní řidiče. Máme velkou radost, že se sem můžeme rozšířit. Jsme si jisti, že Taxify zde může přispět ke zdravé konkurenci a tím také ke zlepšení služeb pro koncové zákazníky a k celkovému snížení cen za osobní přepravu,” říká Shivachi Muleji, který má expanzi aplikace do tohoto města na starosti.

Současně se vstupem do Mombasy se Taxify také rozšiřuje do iráckého hlavního města Bagdádu. Za její zdejší aktivity bude zodpovídat Moammar Hasan.

Vstup Taxify do obou měst byl umožněn díky partnerství s platformou Didi Chuxing, která podpoří její další rozvoj a růst na místním trhu. Na obou trzích je Taxify dostupná pro mobilní telefony s operačními systémy iOS a Android.

O Taxify

Aplikace Taxify vznikla v roce 2013 jako projekt Markuse Villiga, který v té době dokončoval střední školu a chystal se na vysokoškolské studium. V domovském Tallinnu mu ovšem chyběla aplikace umožňující snadné objednání taxi. Rozhodl se ji proto vytvořit. Své úspory vložil do počátků projektu.

Od té doby se mu podařilo vstoupit na deset převážně evropských trhů a od srpna 2015 poskytuje služby i v České republice. Aplikace Taxify je vyvíjena v Estonsku a je dostupná pro operační systémy  iOS a  Android.