Zalman Z11 Neo – budoucnost se stylem  

14. 11. 2017 – (Zalman Tech Co., Ltd.) – Dobrá počítačová skříň by měla být solidně propracovaná, elegantně stylová a především musí umožňovat snadné a komplexní rozšíření hardwarové konfigurace novými komponenty a díly. Na tyto požadavky reaguje korejský výrobce chladicích systémů, počítačových zdrojů a periferií značka Zalman počítačovou skříní Z11 Neo, která kombinuje všechny výše uvedené požadavky.

Pro dosažení moderního vzhledu skříně se korejský výrobce rozhodl nepoužívat nadměrné množství LED podsvícení ani zbytečně zdobný čelní panel. Skříň Z11 Neo má zajímavý, moderní a přesto do jisté míry klasický design. Charakteristické vzduchové vstupy na čelní a horní straně skříně v kombinaci s proskleným bokem z kouřového akrylátu podtrhují atraktivní a originální vzhled. Dalším charakteristickým prvkem této skříně je speciální polička na horní straně, která je určena například pro mobilní telefon při nabíjení.

Řešení vnitřního prostoru a chlazení

Jednou z klíčových předností této skříně je snadná instalace různých chladicích systémů. Někdy jsou již ventilátory chlazení předinstalované dle standardů výrobce. Toto řešení v případě Z11 Neo zvolil i Zalman. Skříň je vybavena pěti ventilátory. Dva z nich mají LED podsvícení, které vypadá velmi atraktivně právě při pohledu skrz zmíněné akrylátové boční sklo. Pokud by to nestačilo, výrobce vyčlenil také další tři sloty pro 120mm dodatečné ventilátory. Do skříně je možné naistalovat velký CPU chladič s výškou až 175 mm.

Připravena pro chlazení vodou

Skříň Zalman Z11 Neo umožňuje také naistalovat stále oblíbenější vodní chlazení.   V horní části skříně je vyčleněn prostor pro 240mm chladič a speciálně navržené odvody tepla.

USB na vrchu

Snadno dostupné porty USB jsou dalšími prvky dobré skříně. Zalman Z11 Neo je vybaven čtyřmi USB vstupy na čele horního panelu. Dva z nich jsou rychlé porty USB 3.0, další dva jsou klasické porty USB 2.0. Porty USB jsou doplněny 3,5mm sluchátkovým výstupem a mikrofonovým vstupem.

Datová úložiště

Skříň poskytuje dostatek prostoru pro šest pevných disků. Sloty pro disky 3,5″ a 2,5″ poskytují prostor pro vytvoření dostatečně velké a účinné kapacity pro uchování dat.

Cena a dostupnost

Počítačová skříň Zalman Z11 Neo je prodávána prostřednictvím internetových obchodů a vybraných prodejců. Doporučená koncová cena včetně DPH je 1 599 Kč

—————————————————————

Jihokorejská společnost Zalman byla založena v roce 1999 a je známá výrobou počítačových dílů a periferií. V nabídce mimo jiné nechybějí velmi tiché chladicí systémy CPU a VGA, počítačové skříně a počítačové periferie nejvyšší kvality.