Norský BrandMaster opět nakupoval. Zlínskému Madeu tím do portfolia přibude Coca-Cola či Computerworld.

Již druhou úspěšnou akvizici tohoto roku má za sebou norská společnost BrandMaster. V létě oznámila koupi české digitální agentury Madeo. Nyní získala Media Solutions – divizi norské softwarové společnosti Teknograd. Díky akvizici se mezi zákazníky BrandMasteru a Madea zařadí takové společnosti jako Coca-Cola, největší norský deník Aftenposten, značku Kygo Life” úspěšného norského DJ a producenta Kygo či časopis Computerworld.

Norská společnost BrandMaster provozující stejnojmennou marketingovou platformu ohlásila akvizici další společnosti. V polovině letošního roku už pod svá křídla získala zlínskou digitální agenturu Madeo, kterou před deseti lety založil Martin Landsberger Pospíšil a která se věnuje především vývoji webových a mobilních aplikací, webovému designu a vývoji her.  

Nyní se firma rozhodla koupit společnost Media Solutions, která byla jednou z divizí IT společnosti Teknograd AS. „Teknograd AS se rozhodl jít čistě cestou IT služeb a vývoje. Divize Media Solutions poskytující řešení pro velké vydavatelské domy a marketingová a komunikační oddělení se tak postupně vydělila a celkově již nezapadala do strategie Teknogradu. My v ní naopak vidíme obrovský potenciál a řadu synergií s našimi vlastními produkty a službami,“ objasnil spojení společností Gunnar Larsen, CEO BrandMaster.

Šéf Madea a akcionář norského BrandMasteru Martin Landsberger Pospíšil tuto akvizici také vítá. Zejména kvůli zajímavým zákazníkům, které tím skupina získala. „Mezi naše klienty se zařadí takové společnosti jako Coca-Cola, skupina Sport1, Computerworld či deník Aftenposten, který čte denně více než milion lidí. Vstupujeme tak navíc do oblasti médií, které jsme se dosud příliš nevěnovali, takže je to unikátní příležitost rozšířit naše znalosti a zkušenosti,“ dodal Landsberger Pospíšil.

 

Digitální studio Madeo sídlí ve Zlíně, ale pracuje s klienty z celého světa. Specializuje se zejména na web design, vývoj webových aplikací, mobilních řešení a tvorbu videí a her. Vyhrálo několik mezinárodních ocenění a jejich práce se objevuje v několika publikacích a webových galeriích. Madeo současně podporuje startupy a mladé talenty z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

BrandMaster je jedním z vedoucích poskytovatelů MRM (Marketing Resource Management) systémů v Evropě se sídlem v Oslu. Zabývá se technologickým řešením pro brand management, digital asset management a další. Softwarová řešení a služby BrandMaster využívají například Mercedes-Benz, TeliaSonera, Statoil, Helly Hansen, Specsavers, NOV, Scania, Couche Tard, DNB, KLP, and ICA.