Zákazníci UPC mohou nadále sledovat programy ČT bez starostí

Změny ve způsobu příjmu signálu veřejnoprávních programů klienti operátora UPC nijak nepocítí

Praha, 28. 3. 2018 – Zákazníci kabelové televize UPC si sledování programů České televize (ČT), navzdory rozsáhlým změnám v souvislosti s přechodem veřejnoprávních programů na nový standard DVB-T2, mohou užívat nadále bez starostí. Všechny programy ČT, tedy ČT1, ČT2, ČT Sport, ČT 24, a ČT 😀 / ČT art, jsou a budou ve formátu SD, stejně jako v HD (vysoké rozlišení) v nabídce UPC bez jakýchkoli změn. UPC zároveň doplní regionální verze ČT1 HD a ČT 1 z ostravského a brněnského studia také do nabídky TV START.

Zákazníci největšího kabelového operátora v České republice žádné změny ve vysílání programů ČT od dubna nijak nepocítí. Nepotřebují shánět ani další přijímače, o všechno se postará UPC. Navíc si sledování programů ČT mohou nerušeně užívat kdekoli a kdykoli v nabídce mobilní televize Horizon Go, včetně výhod v podobě přehledného programového průvodce či nejvyšší kvality obrazu a zvuku,“ uvedl Petr Kacafirek, Content Manager společnosti UPC Česká republika.

Česká televize zahajuje v těchto dnech výrazné změny ve svém vysílání prostřednictvím pozemní sítě, které ovlivní způsob jeho příjmu. Od 29. března spustí provoz svého DVB-T2 multiplexu, tzv. Přechodové sítě, která umožní mimo jiné sledování veřejnoprávních programů v HD kvalitě i prostřednictvím pozemní sítě. Během dubna a května dojde ale i k dalším změnám, kdy některé stanice budou měnit pozice v jednotlivých sítích. Nová síť také dočasně nenabídne regionální verze ČT 1 HD. Přechod na DVB-T2 by měl být dokončený nejpozději začátkem roku 2021.

O digitální kabelové televizi od UPC

Digitální kabelová televize od UPC nabízí více než 140 programů všech žánrů, včetně 70 stanic v HD kvalitě. Vedle bohaté programové nabídky a vysoké kvality obrazu a zvuku, diváci vysoce hodnotí zejména celou řadu funkcí, které zvyšují uživatelský komfort a nabízejí úplně nový zážitek ze sledování televize (například sedmidenní Zpětné zhlédnutí s více než 40 nejsledovanějšími stanicemi, videotéka MyPrime s více než 2000 tituly atd.). Výhody a přednosti Horizon TV umocňuje i mobilní televize Horizon Go, která nabízí další TV obrazovku nejen do domácnosti. S Horizon Go mohou zákazníci UPC sledovat téměř 130 TV stanic, z toho více než 120 v HD kvalitě, prostřednictvím internetového připojení kdekoli a odkudkoli v České republice, a to až na 3 zařízeních současně (mobil, tablet, počítač). Horizon Go podporuje i Chromecast a Airplay, díky čemuž je živé vysílání Horizon Go možné sledovat i v Apple TV, Smart TV, či TV přijímačích se zařízením Chromecast, které umožňuje obsah z mobilu sledovat i na televizi.

O UPC a Liberty Global

Společnost UPC patří mezi největší poskytovatele TV, internetových a telefonních služeb v České republice a na Slovensku. Pro své zákazníky neustále zkvalitňuje své služby, které zahrnují digitální a mobilní televizi s nabídkou programů všech žánrů včetně stanic v HD rozlišení, širokopásmové internetové připojení, a telefonní služby. Pro více informací o společnosti  UPC v České a Slovenské republice navštivte stránky www.upc.cz a www.upc.sk.