Společnost Tech Data koupí distribuční část Autodesk společnosti OSA, čímž Datech Solutions rozšíří svou nabídku v balkánských státech.

Barcelona, Španělsko, 25. června 2018 – Společnost Tech Data (NASDAQ: TECD) dnes oznámila, že uzavřela dohodu o akvizici různých částí distribuce s přidanou hodnotou (VAD) společnosti OSA Računarski inžinjering d.o.o.. OSA je lídrem distribuce s přidanou hodnotou v oblasti design softwaru v Srbsku (včetně Kosova), Chorvatsku, Slovinsku, Černé Hoře, Bosně a Hercegovině, bývalé jugoslávské republice Makedonii, a v Albánii. Tato dohoda stanovuje, že obě strany očekávají dokončení akvizice do konce července letošního roku, pokud se splní všechny podmínky.

Datech Solutions, globální specializovaný dodavatel služeb s přidanou hodnotou pro společnost Autodesk a její distribuční kanál, rozšíří díky této dohodě své úspěšné partnerství se společností Autodesk tím, že začne na balkánském trhu nabízet svá horizontální řešení, jako je AutoCAD™ a AutoCAD LT™, společně s průmyslovými řešeními pro oblasti architektury, inženýrství a stavitelství, produktového designu a výroby, a pro média a zábavní průmysl. Tým Datech Solutions bude navíc obohacen o několik velmi schopných a kvalifikovaných profesionálů.

„Tato dohoda je dalším ukázkou strategie společnosti Tech Data, která má za cíl rozšiřovat své portfolio služeb s přidanou hodnotou tím, že provádí akvizice na trhu s technologiemi a v oblastech, kde můžeme nadále zlepšovat naše služby, podporovat naše klienty a přinášet zisk našim akcionářům,“ řekl Mike Appel, globální viceprezident obchodní jednotky Datech Solutions. „Tato dohoda nás velmi těší. Plně podporuje naši strategii rozšiřovat a vylepšovat naše služby a specializovanou přidanou hodnotu VAR kanálu společnosti Autodesk. Naším cílem je pomoci našim VAR zákazníkům, tj. Autodesk a Datech Solutions, k co nejlepším výsledkům.

Touto transakcí chce OSA započít transformaci společnosti na resellera s přidanou hodnotou a využít na trhu svou odbornost a znalosti. „Máme radost, že po 25 letech předáváme naší Autodesk distribuci společnosti Datech Solutions, protože víme, že bude v dobrých rukou. Těším se na úzkou spolupráci s Tech Data během předávání této části našeho podnikání,“ uvedl Zeljko Tomic, CEO a spoluzakladatel OSA Računarski inžinjering d.o.o..

Walter Dopplmair, Senior Sales Director pro oblast EMEA společnosti Autodesk uvedl: „Partnerství Autodesk a Tech Data trvá již řadu let. Gratulujeme Tech Data k expanzi a těšíme se na pokračující spolupráci, díky které budeme nabízet našim partnerům a zákazníkům špičková řešení v oblasti 3D designu a inženýrství.“   

Datech Solutions je specializovanou obchodní jednotkou společnosti Tech Data, globálního lídra v komplexní distribuci technologických produktů, služeb a řešení. Jako vysoce specializovaný poskytovatel služeb s přidanou hodnotou pro společnost Autodesk a její distribuční kanál, Datech Solutions slouží neustále se vyvíjejícím potřebám více než 400 vysoce specializovaných Autodesk distributorů po celém světě, od strategického rozvoje a managementu kanálu po specializovaná školení, podnikovou inteligenci a generování poptávky. Odbornost, unikátní specializace, služby a operační a logistická síla společnosti Datech Solutions nemají na trhu obdoby.   

O společnosti Tech Data

Společnost Tech Data spojuje svět prostřednictvím technologií. Naše kompletní portfolio produktů, služeb a řešení, vysoce specializovaných dovedností a odbornosti v oblasti technologií nové generace umožňuje našim partnerům přinášet na trh produkty a řešení, které svět potřebuje k tomu, aby se mohl spojit, růst a rozvíjet se. Společnost Tech Data se umístila na 83. místě v seznamu Fortune 500® a již podeváté v řadě byla označena za jednu z „nejobdivovanějších společností na světě“. Další informace najdete na webových stránkách www.techdata.com. Můžete nás také sledovat na Twitteru, LinkedIn a na Facebooku.