EC Financial Services kupuje JET Money – díky tomu se stane jedním z nejvýznamnějších hráčů českého trhu hotovostních půjček

Praha/Olomouc 10. září 2018 – Společnost EC Financial Services a.s. („ECFS“) ze skupiny NATLAND naplňuje plány tržní expanze. Domluvila se na přátelském převzetí se společností JET Money s.r.o., která má silné zastoupení především na Moravě. Celková hodnota transakce se pohybuje ve vysokých stovkách milionů korun.

„Když jsme jako první získali licenci pro poskytování spotřebitelských půjček, vyhlásili jsme, že jsme připraveni přebírat obchodní zástupce i celé firmy, podporovat tak rozvoj a růst tržní hodnoty. Máme velmi dobře nastaveno řízení rizika a procesy poskytování a inkasa pohledávek. Jsme hluboce přesvědčeni, že spojení s JET Money bude úspěšné, a využijeme tak řadu synergií,“ říká David Manych, jenž má z pozice partnera NATLAND Group společnost ECFS na starosti.

ECFS má jako jedna z mála firem na českém trhu úspěšnou zkušenost se začleněním stovek obchodních zástupců konkurenčních subjektů a obhospodařování jejich klientského portfolia čítající desítky tisíc klientů v různé fází splatnosti svého závazku. To byl jeden z důvodů rychlé a oboustranně výhodné dohody se společností JET Money.

„Mohli jsme v našem businessu pokračovat, JET Money je stabilní a úspěšná společnost. Na druhou stranu se začínáme zajímat o jiné příležitosti, a tak naším cílem bylo spojení s někým, kdo to prostě a jednoduše dělá dobře a udrží kontinuitu pro naše klienty, obchodní zástupce i zaměstnance. Jsme velmi rádi, že jsme se na tom dohodli právě s ECFS,“ dodává jednatel JET Money Milan Staněk.

JET Money je olomoucká společnost, která poskytuje hotovostní úvěry až do výše 70 tisíc Kč pod obchodní značkou Smart půjčka. V roce 2017 společnost JET Money umístila zhruba 30 tisíc nových smluv o úvěru v celkovém objemu 650 milionů Kč. Aktiva firmy dosáhla téměř miliardové hodnoty, hospodářský výsledek před zdaněním pak necelých 27 mil. Kč. Firma je silná především na Moravě, a spojení tak zesílí celostátní působnost ECFS.

„Obě firmy do sebe vhodně zapadnou. Důležité je, že stávající klienti, obchodní zástupci a zaměstnanci zaznamenají po spojení pozitivní změny. Nadále chceme poskytovat úvěry obezřetně, ale i rozšířit servis služeb, nastavit možnosti konsolidace půjček atd. Věříme, že zaměstnanci JET Money budou vnímat náš bonusový systém jako motivační a obchodní zástupci ocení například vylepšený a atraktivní provizní systém,“ říká Miroslav Kučírek, předseda představenstva ECFS.

Transakce se vypořádá během září a podléhá schválení ze strany Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Koncem roku 2017 obhospodařovala EC Financial Services (obchodní značka ExpressCash) portfolio čítající 32 tisíc vlastních smluv. Zisk za rok 2017 dosáhl úrovně nad 27 milionů korun. Spojením s JET Money by objem poskytnutých spotřebitelských úvěrů dle klientských smluv mohl atakovat jednu miliardu korun. Společnost patří do skupiny NATLAND.