Markíza představila k MS v hokeji interaktivní Tipovačku na HbbTV

V Praze 16. 5. 2019 – TV Markíza si pro hokejové fanoušky připravila interaktivní HbbTV aplikaci Tipovačka, kdy diváci mohou pomocí televizního ovládače zadávat své tipy na výsledky hokejových zápasů. Hlasovalo tisíce domácností, které mírně favorizovali domácí výběr.

Během mistrovství světa jsme chtěli nabídnout divákům neotřelou přidanou hodnotu, tak aby mohli jednoduše zadávat své tipy na výsledek hokejových zápasů. Míra odezvy nás mile překvapila, do tipovačky se zapojili tisíce televizních diváků. Tipovačka poběží po celou dobu konání MS v hokeji a nabízí i možnost sponzorského brandingu,“ říká Tony Zdarilek, vedoucí oddělení nových medií a diverzifikacie, Markíza Group.

Mistrovství světa v hokeji je ideální příležitostí pro interakci s divákem. Výsledky nám jasně ukazují, že televizní diváci jsou hravý a tento způsob interaktivity využijí. Rádi bychom tyto dotazníkové, hlasovací aplikace rozšířili i do dalších typů pořadů jako je zpravodajství, nebo reality show kdy televizním stanicím umožní přímou interaktivitu s divákem. V televizním prostředí je možné získat velký objem reakcí diváků i během několika minut. Přínos však vidím i pro komerční zadavatele, kteří mají možnost zjistit jaký brand lift mají jejich kampaně,“ říká Lukáš Hnilička ze společnosti Hybrid, která aplikaci Tipovačka připravila.

A jak televizní diváci tipovali?

V úvodní zápase Slovensko – USA (4:1), výhru domácích očekávalo 36 % tipérů. Hosty z USA favorizovalo 35 % diváků a remízu očekávalo 29 % odpovědí. Přesný výsledek byl „trefen“ pouze 4x.

V zápase Slovensko – Finsko (2:4) diváci nejvíce tipovali výsledek 3:2, a to v 154 případech. Na výhru domácích tiplo 43 % domácností, hostů věřilo 31 %. Správný výsledek tiplo hned 32 lidí!

Správný výsledek zápasu Slovensko – Kanada (5:6) tiply pouze 4 domácnosti. Domácím hokejistů věřilo 39 % respondentů, kdežto výhru Kanady 34 % lidí. Remízu očekávalo 26 % tipérů. Nejčastěji očekávaný výsledek byl 3:2 ve prospěch domácích, a to hned v 128 případech.