Landis+Gyr spolupracuje se společností Aqist na řešení pro E.ON v České republice

Praha, 19. června 2019 – Landis+Gyr, vedoucí společnost pro poskytování integrovaných řešení využití energie v oblasti veřejných služeb, uzavřela smlouvu se slovenským poskytovatelem IT řešení Aqist o spolupráci na dodávce inteligentního měření pro E.ON v České republice.

Landis+Gyr bude dodávat elektroměry, koncentrátory, systém HES, engineering a základní know-how k úspěšné realizaci projektu.

Andreas Brun, vedoucí oddělení prodeje společnosti Landis+Gyr pro Evropu, Střední východ a Afriku, řekl: „Těšíme se na spolupráci s naším specializovaným partnerem Aqist, který společnosti E.ON v České republice dodá end-to-end řešení. Utilitní společnosti spatřují benefity ve smlouvách o správě a údržbě sítí stále častěji. Na mnoha dalších globálních a evropských trzích jsme v této oblasti získali rozsáhlé zkušenosti a úspěšně pracujeme na růstu tohoto segmentu našeho podnikání v Evropě, na Středním východě a v Africe.“

Peter Morvic, generální ředitel společnosti Aqist, uvedl: „Smlouva s E.ON Distribuce v České republice o end-to-end řešení je pro naši společnost mimořádným úspěchem a známkou důvěry. Velký důraz jsme kladli nejen na výběr našich dodavatelů pro tento projekt, ale i na jejich dosavadní výsledky. Landis+Gyr je proto ideálním partnerem. Jsme přesvědčeni, že naši kvalifikovaní subdodavatelé jsou pro naše zákazníky vhodnými poskytovateli těch nejlepších řešení.“

O společnosti Landis+Gyr

Firma Landis+Gyr je světovým lídrem v poskytování integrovaných řešení využití energie v oblasti veřejných služeb. Landis+Gyr má jedno z nejširších portfolií v oblasti inovativních a flexibilních řešení, která pomáhají veřejnému sektoru řešit složité výzvy v oblasti technologie měření spotřeby energie, inovativního energetického systému „grid edge“ a chytré infrastruktury. S obratem 1,8 miliardy USD a s jedinečným úkolem pomáhat při řešení celosvětové otázky v oblasti lepšího využití energie firma Landis+Gyr zaměstnává přibližně 5700 lidí ve více než 30 zemích napříč pěti kontinenty.

https://www.landisgyr.eu/

O společnosti Aqist

Aqist, a.s. poskytuje IT řešení a služby společnostem působícím v oblasti elektřiny, plynu, topení, vody a dalších veřejných služeb – od poradenství přes projektování, implementaci až po provoz a kompletní outsourcing informačních systémů a služeb.

https://www.aqist.com/