Orientace na pražském hlavním nádraží je opět o něco snazší, o zlepšení informačního systému se postarala ČD – Telematika

Cestující na nejvýznamnější železniční stanici Praha hlavní nádraží mohou nově získávat informace o odjezdech vlaků i ve všech podchodech sloužících k příchodu nebo odchodům od vlaků na nádraží. V každém ze tří podchodů nainstalovala totiž ČD – Telematika 6 velkoplošných monitorů. Dokončenou zakázku již předala Správě železniční dopravní cesty.

Monitory, které se nacházejí v podchodech vedoucích k jednotlivým nástupištím, usnadní život především cestujícím, kteří se nechtějí či z časových důvodů již nemohou zdržovat tím, že budou hledat podrobnosti o svém spoji na hlavních velkoplošných informačních tabulích v hale. Takto se mohou informovat o přesném času odjezdu přímo v podchodech i během přestupu. Nové LCD monitory o velikosti 42 palců přivítají například také cestující, kteří se budou po cestě k vlaku chtít ujistit, zda si správně zapamatovali nástupiště. Realizace zakázky proběhla během června letošního roku. 

ČD – Telematika a.s. je významným poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Provozuje vlastní druhou největší optickou síť v ČR, která je součástí klíčové infrastruktury státu. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou zahrnujícími systémovou integraci, diagnostiku a analýzu dat nebo kybernetickou bezpečnost. Dalším dynamicky se rozvíjejícím segmentem poskytovaných služeb je silniční telematika nebo oblast Internetu věcí, kde realizuje řešení například chytrého parkování.