Trend Micro podporuje rozvoj globálních talentů v oblasti kybernetické bezpečnosti

Celosvětová soutěž Capture the Flag pomáhá účastníkům získat zkušenosti pro boj s moderními kybernetickými hrozbami 

Praha, 28. srpna 2019 – Společnost Trend Micro, celosvětový lídr v oblasti bezpečnostních řešení, zveřejnila informace o pátém ročníku hackerské soutěže Capture The Flag (CTF). Soutěž Trend Micro CTF 2019 – Raimund Genes Cup je určená pro týmy z celého světa, které si chtějí prověřit své dovednosti v nejdůležitějších oblastech spojených s bezpečnostními riziky. Tato soutěž je významnou součástí mnoha různých iniciativ společnosti Trend Micro pomáhajících s naplněním poptávky soukromé i veřejné sféry po talentech z oblasti kybernetické bezpečnosti. 

Každoroční soutěž CTF pomáhá účastníkům rozvíjet dovednosti z nejdůležitějších oblastí včetně forenzní analýzy, světa internetu věcí, reverzního inženýrství, mobilních technologií, strojového učení nebo zpravodajství z otevřených zdrojů. Soutěžní týmy čelí bezpečnostním výzvám pokrývajícím právě tyto oblasti a získávají tak reálné zkušenosti s těmi nejhoršími bezpečnostními scénáři. 

„Bez dostatečného množství zkušených a dobře vyškolených profesionálů na celém světě, kteří by skutečně implementovali bezpečnostní řešení ve všech podnicích, se nelze dostatečně chránit a útočníci tak v konečném důsledku vyhrávají,“ řekl Hernan Armbruster, senior vicepresident společnosti Trend Micro pro Ameriku a strategické produkty. „Rozšiřování dovedností i nové zkušenosti pomohou k tomu, aby mohl být svět v digitálním věku bezpečnější. Jako lídr v oboru se snažíme zvyšovat počet skutečných odborníků v oblasti kyberbezpečnosti. Jak tato soutěž, tak i mnoho dalších globálních aktivit k tomu přispívá.“

Letošní CTF se skládá ze dvou kol, on-line kvalifikace a finále. Kvalifikace proběhne ve dnech 7. a 8. září 2019 a její součástí budou otázky pokládané ve stylu televizní soutěže Jeopardy (v českém prostředí soutěž Riskuj) – soutěžící týmy tak budou muset v rychlém tempu vyřešit různorodé bezpečnostní problémy. Deset nejlepších týmů postoupí do finále, které se uskuteční v japonském Tokiu 23. až 24. listopadu. Pro ještě lepší ověření dovedností soutěžících využije nový Jeopardy formát s dynamickou hodnotou odpovědí.

Vítězný tým získá jeden milión japonských jenů, přibližně tedy 220 000 Kč. Každý člen vítězného týmu navíc obdrží 15 000 bodů v rámci programu Zero Day Initiative Rewards Program, který umožňuje získat exkluzivní ocenění a dosáhnout na další výhody. Druhému a třetímu týmu v pořadí budou náležet odměny ve výši 300 000 a 200 000 jenů, tedy přibližně 65 000 a 43 000 Kč. V loňském ročníku této soutěže se velmi dobře umístil český studentský tým. Postoupil až do celosvětového finále, kde nakonec obsadil 6. příčku.

„Firmy se neustále potýkají s nedostatkem kvalifikovaných profesionálů. Trend Micro je jednou z několika málo světových společností, které se snaží nepříznivou situaci aktivně změnit,“ uvedl Mark Liggett, hlavní bezpečnostní analytik na univerzitě Tulane University. 

Společnost Trend Micro každý rok po celém světě pořádá nebo podporuje více než 50 podobných soutěží, včetně celosvětové soutěže nebo 15 klání organizovaných ve spolupráci s Organizací amerických států zaměřených na ženy z celé Ameriky.  

Kromě toho společnost přijímá a školí nové specialisty na kybernetickou bezpečnost po celém světě v pěti globálních centrech. Do roku 2022 pomohou tato centra s vyškolením 2 500 nových bezpečnostních profesionálů. Svůj cíl podpořit zvyšování dovedností i rozmanitosti v oblasti počítačové bezpečnosti naplňuje Trend Micro také partnerstvím s organizací Girls in Tech a významně tak přispívá ke vzdělávání mezi profesionály z řad něžného pohlaví. 

Zajímavé aktivity pořádá Trend Micro i v České republice. Společnost organizuje například lokální soutěž CTF nebo soutěž What’s Your Story, která je zaměřená na vzdělávání mladistvých.

Další informace o soutěži Trend Micro CTF 2019 včetně registrace týmů pro on-line kvalifikaci jsou dostupné na https://www.trendmicro.com/en_us/campaigns/capture-the-flag.html.

O společnosti Trend Micro
Společnost Trend Micro Incorporated, světový lídr v kyberbezpečnostních řešeních, napomáhá tomu, aby byl svět bezpečný při výměně digitálních informací. Věří také, že toho lze dosáhnout pouze vzájemnou spoluprací napříč obory. Naše inovativní řešení pro spotřebitele, podniky a vlády poskytují vrstvenou bezpečnost datových center, cloudových prostředí, sítí a koncových bodů. Všechny naše produkty spolupracují na bezproblémovém sdílení informací o hrozbách a poskytují spojenou obranu proti hrozbám centralizovaným zveřejňováním a vyšetřováním, což umožňuje lepší a rychlejší ochranu. S téměř 6000 zaměstnanci Trend Micro ve více než 50 zemích světa umožňuje organizacím zajistit jejich propojený svět. Další informace naleznete na adrese www.trendmicro.com.