Raiffeisenbank spustila NFC platby pro telefony s operačním systémem Android

25. září 2019 – Raiffeisenbank nabízí svým klientům od 10. září aplikaci RaiPay pro placení mobilním telefonem a bezkontaktní výběry z bankomatů. Aplikace umožňuje digitalizaci debetních a kreditních karet Raiffeisenbank na chytrých telefonech s operačním systémem Android.

Za první dva týdny si aplikaci stáhlo přes 18 tisíc klientů, kteří přidali 20 tisíc karet a provedli 60 tisíc bezkontaktních transakcí. Klienti zaplatili průměrně 4 nákupy týdně v průměrné výši 430 Kč, přibližně 3 % z nich aplikací zaplatilo v zahraničí a 4 % vybralo hotovost z bankomatu.

„Klienti oceňují jednoduchou aktivaci a pohodlné přidávání karet pomocí NFC technologie, přehledný moderní design a rychlé platby, které lze pohodlně a bezpečně ověřovat otiskem prstu. Těší nás, že můžeme našim klientům nabídnout moderní způsob placení mobilem a aplikaci budeme dále vylepšovat na základě zpětné vazby od uživatelů,”  říká Michal Bošina, produktový manažer Raiffeisenbank.

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje již 25 let široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele v České republice. Banka obsluhuje klienty v síti 130 poboček a klientských center, poskytuje rovněž služby specializovaných hypotečních center, osobních, firemních a podnikatelských poradců. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu, která dává práci třem tisícovkám zaměstnanců. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).