ESSOX nabízí vyřízení půjčky na spotřební zboží pomocí SMS

Praha, 6. listopadu 2019 – Společnost ESSOX ukončila pilotní projekt na uzavření půjčky prostřednictvím SMS podpisu. Nová služba je již zařazena do standardní nabídky vybraných partnerů ESSOXu pro financování spotřebního zboží a služeb a za poslední měsíc provozu ji využilo 45 % klientů na kamenných prodejnách a 90 % na e-shopech.

S vyřízením půjčky podepsané formou SMS kódu nejsou spojeny žádné poplatky a samotný proces zabere jen pár minut. Klient vyplní formulář osobních údajů, nahraje potřebné doklady a počká na výsledek posouzení schopnosti půjčku splácet. Následně podle pokynů z informačního e-mailu zadá SMS kódy potřebné k samotnému podpisu smlouvy a má hotovo. Řešení je připravené, tak aby se klient při vyřizovaní půjčky přes e-shop mohl k žádosti o úvěr kdykoliv vrátit, aby mohl případné nejasnosti, které standardně řeší v kamenné prodejně s prodejcem konzultovat na zákaznické lince nebo vyhledat ve smluvní dokumentaci a celý proces tak dokončil plně informovaný z pohodlí a bezpečí svého domova. 

Služba SMS podpisu otevírá možnosti pro zpracování smluvní dokumentace v plně elektronické podobě, ta je poté klientům přístupná on-line kdykoliv v průběhu celého smluvního vztahu.

Díky SMS podpisu tak nemusí klienti společnosti ESSOX trávit čas čekáním na prodejnách při sepisování klasických tištěných smluv. 

U e-shopů se navíc zrychlí i doba dodání objednaného zboží, jelikož prodejce dostane dříve zaplaceno a může objednané věci rychleji expedovat ke klientovi. Elektronická smlouva totiž dorazí ke kontrole do ESSOXU okamžitě, na rozdíl od té papírové, jejíž doručení může trvat i několik dní.

„Elektronická forma je samozřejmě šetrná k životnímu prostředí a navíc díky online přístupu ke smlouvám odpadá klientům pracné hledání dokumentů doma v šanonu,“ říká Luděk Čermák, obchodní ředitel společnosti ESSOX.

Tento pohodlný způsob podpisu půjčky zavádí ESSOX postupně do všech svých prodejních kanálů se zřetelem na bezpečnost celého procesu a v souladu s českou legislativou. SMS podpis tak lze využít nejen v kamenných prodejnách a e-shopech, ale i třeba po telefonu za pomoci odborně vyškolených operátorů společnosti ESSOX. 

Půjčka s podpisem formou SMS je určena pro financování spotřebního zboží ve výši od 2 000 do 500 000 Kč.

O společnosti ESSOX:

ESSOX patří mezi nejvýznamnější nebankovní poskytovatele finančních služeb v České republice. Je významnou součástí skupiny Komerční banky a patří také do mezinárodní finanční skupiny Société Générale. Je specialistou na podporu prodeje nových i ojetých vozů pod značkou ESSOX i poskytovatelem značkového financování pro automobily značek Peugeot, Citroën a DS. Nabízí produkty v oblasti úvěru, finančního leasingu soukromým osobám, podnikatelům a firmám.  Důležitou hodnotou společnosti ESSOX je poskytování odpovědného financování – společnost je zakládajícím členem sdružení SOLUS i významným členem České leasingové a finanční asociace.  Více informací naleznete na www.essox.cz.