Společnost ESSOX nově umožňuje platby přes Google Pay

Praha, 16. ledna 2020 – Klienti společnosti ESSOX mohou nyní využívat bezkontaktní způsob placení mobilním telefonem pomocí aplikace Google Pay. Aplikaci stačí stáhnout, kreditní kartu do ní jednoduše nahrát a mobilní telefon je připraven k bezkontaktním platbám v ČR i zahraničí. ESSOX tuto službu spustil ve spolupráci
s MasterCard. Aktuálně jí může využívat téměř 100 tisíc klientů ESSOXu.

„Bezkontaktní platby se těší stále větší oblibě. Jsme proto rádi, že je nyní můžeme nabídnout i my našim klientům,“ říká Luděk Čermák, obchodní ředitel společnosti ESSOX a dodává:Společný projekt s MasterCard jsme odstartovali v září loňského roku a úspěšně jsme jej dokončili během čtyř měsíců. Vše se zdařilo tak rychle také díky kolegům z Komerční banky, kteří mají s mobilními platbami bohaté zkušenosti a poskytli nám významnou podporu.“

Bezkontaktní placení i vybírání hotovosti z bankomatu je nyní rychlejší, komfortnější i bezpečnější, stejně jako nákupy na e-shopech, kde platby chrání technologie 3D Secure. Platební služba nepracuje s reálným číslem platební karty, ale pouze s jeho digitální verzí, která je unikátní pro každé mobilní zařízení. Obchodník proto nemá šanci dozvědět se údaje o kartě ani o jejím držiteli. Navíc, všechny transakce má uživatel uloženy přehledně ve svém mobilu.

Kreditní kartou od společnosti ESSOX mohou klienti platit a vybírat z bankomatů nejen u nás, ale i v zahraničí u všech partnerů MasterCard. 

O společnosti ESSOX:

ESSOX patří mezi nejvýznamnější nebankovní poskytovatele finančních služeb v České republice. Je významnou součástí skupiny Komerční banky a patří také do mezinárodní finanční skupiny Société Générale. Je specialistou na podporu prodeje nových i ojetých vozů pod značkou ESSOX i poskytovatelem značkového financování pro automobily značek Peugeot, Citroën a DS. Nabízí produkty v oblasti úvěru, finančního leasingu soukromým osobám, podnikatelům a firmám.  Důležitou hodnotou společnosti ESSOX je poskytování odpovědného financování – společnost je zakládajícím členem sdružení SOLUS i významným členem České leasingové a finanční asociace.  Více informací naleznete na www.essox.cz.