Kudy z nudy nyní v mobilní aplikaci

Uživatelé jednoho z nejpopulárnějších českých portálů pro tuzemské cestovatele, serveru kudyznudy.cz mohou nyní vyhledávat cestovatelské tipy pomocí nové mobilní aplikace “Kudy z nudy – tipy na víkend”.

Portál Kudyznudy.cz patří mezi nejvyhledávanější české volnočasové servery. Díky desítkám tisíc bodů zájmu a denně aktualizovaným informacím má co nabídnout, ať už hledáte tip na rodinný výlet do přírody nebo chcete vyrazit ve městě za kulturou.

Tisíce bodů zájmu v přehledné mapě

V prosinci 2019 byla spuštěna pilotní verze mobilní aplikace s podtitulem “Tipy na víkend”. Aplikace bere to nejzajímavější z portálu Kudyznudy.cz, zejména se zaměřením na víkendy, kdy je zájem o cestování největší. Obsah je rozdělen do dvou skupin – akce, které se konají ve vymezeném čase a je jich v databázi kolem 3 tisíc. Druhou skupinou jsou klasické turistické body zájmu neboli aktivity, kterých je v nabídce aplikace 15 tisíc a jsou členěny do několika kategorií podle zaměření – od kultury a památek, přes sportovní vyžití a wellness, až po gastro turistiku.

Poradí co se děje kolem vás

Oproti webu je v mobilní aplikaci kladen důraz na aktuální geolokaci uživatele, nabídka je řazena tak, aby zobrazovala nejzajímavější akce a turistické cíle ve vašem okolí. Ve městě by tak měla pomoci zjistit, co se právě děje kolem, na výletě pak objevovat nové zajímavé věci v okolí.

Součástí aplikace je také zobrazení na mapě s možností filtrování dle kategorií, času a mnoha dalších kritérií jako např. vhodnost pro děti, bezbariérovost místa, možnost vstupu se psy apod.

Pilotní projekt byl spuštěn na platformě Mapotic, která umožňuje snadno a rychle využít existující geolokační data a zobrazovat je na webu nebo v mobilních aplikacích. V dalších verzích aplikace se počítá s rozšířením o možnosti navrhování obsahu uživateli nebo další vylepšení filtrování dle zpětné vazby od uživatelů.

O Kudy z nudy

Portál kudyznudy.cz je provozován agenturou CzechTourism a jeho cílem je podpora domácího cestovního ruchu. Nabízí komplexní nabídku služeb pro každého cestovatele, umožňuje pořadatelům akcí a organizacím v turistickém ruchu zdarma propagovat svoje služby. V nabídce má aktuálně 80tis míst a za rok 2019 webový portál dosáhl 18 milionů návštěv.

www.kudyznudy.cz

O Mapoticu

Mapotic je intuitivní mapovací platforma, která poskytuje nástroje pro tvorbu, zpracování a prezentaci geolokačního obsahu. Komunity, firmy a organizace dokáží díky Mapoticu pracovat efektivněji, atraktivněji prezentovat svůj obsah nebo lépe naplňovat potřeby svých zákazníků.

www.mapotic.com

Mobilní aplikace Google Play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.kudyznudy.tipynavikend&hl=en

Mobilní aplikace Apple App store:

https://apps.apple.com/cz/app/kudy-z-nudy-tipy-na-v%C3%ADkend/id1489961237