Český startup přináší komunitní mapu pro pohodlnější hledání testovacích míst na covid-19

Praha, 19. 10. 2020 – Po interaktivní mapě Dáme roušky vzniká na platformě českého startupu Mapotic další komunitní mapa reagující na současnou pandemii koronaviru. Mapa testovacích míst na covid-19 obsahuje přes 170 odběrových míst. Díky datům z MZČR je průběžně aktualizovaná a obsahuje filtrování a užitečné funkce komentování a přidávání dalších míst. Mapu si navíc může kdokoli vložit do vlastního webu či článku.

“Mám v okolí řadu lidí, kteří museli kvůli své práci opakovaně na testy. Zajímá je hlavně možnost snadno vidět, které laboratoře umožňují testování pro samoplátce nebo kde dělají drive-in test, což v žádné existující mapě nebylo snadné vyfiltrovat,“ uvedl CEO Mapotic Ivo Gajdorus.

“Další problém je, že počet míst, otvírací doby atd. se stále mění a na naší platformě se do aktualizací mohou zapojit lidi či samotné organizace,” dodává Gajdorus. 

Vývoj počtu odběrových míst dle dat MZČR ukazuje tabulka níže.

 Měsíc 020304050607080910
 Počet míst 052911058790100151170

Filtrování

Na mapě lze snadno vyfiltrovat jak místa poskytující možnost drive-in odběru, tak místa, kde přijímají samoplátce.

Komunitní funkce

Mapa obsahuje veškeré původní informace publikované MZČR, ale rozšiřuje možnosti mapy o komunitní funkce jako možnost přidávat komentáře, hodnocení jednotlivých testovacích míst či aktuální informace ohledně doby čekání apod.

Vývoj počtu míst

Počet testovacích míst v ČR od vypuknutí pandemie. Dle dat z oficiálního webu MZČR (https://koronavirus.mzcr.cz/seznam-odberovych-center/)

Správa míst jednotlivými organizacemi

Jednotlivé nemocnice a laboratoře si mohou místa spravovat samy a udržovat tak data neustále aktualizovaná.

“Pokud se nápad chytne a lidé budou mapu používat, uvažujeme o vytvoření mapy pro další státy,” poodhaluje další plány českého startupu Gajdorus. “Naše mapy dokážou nejen zobrazit aktuální informace, ale také se umí připojovat k externím zdrojům dat. Díky implementaci interaktivních funkcí mapy umožňují zapojit do tvorby obsahu širší veřejnost. Intuitivní je i filtrování míst,” uzavírá Gajdorus.

Mapu testovacích míst na covid-19 najdete zde: https://www.mapotic.com/kde-se-nechat-otestovat-na-covid

Kód pro vložení mapy do webu:

<div style="-webkit-overflow-scrolling: touch; overflow-y: scroll;"><iframe style="overflow: hidden; width: 100%; height: 480px;" allow="geolocation *; camera *;" frameborder="0" src="https://www.mapotic.com/kde-se-nechat-otestovat-na-covid/embed"></iframe></div>

Máte-li pro nás podnět na zlepšení či nápad na zajímavou mapu, napište nám na hello@mapotic.com.

O Mapotic

Mapotic je intuitivní mapovací platforma, která poskytuje nástroje pro tvorbu, zpracování a prezentaci geolokačního obsahu. Komunity, firmy a organizace dokáží díky Mapoticu pracovat efektivněji, atraktivněji prezentovat svůj obsah nebo lépe naplňovat potřeby svých zákazníků. 

V březnu 2020 Mapotic spolu s komunitou Česko.digital reagoval na první vlnu koronakrize vytvořením mapy Dáme Roušky, která nastřádala více než 2,5 milionu návštěv a napomohla ušití a distribuci více než 600 tisíc roušek.

www.mapotic.com