Papelote odvypráví příběh vaší značky beze slov, stejně jako to udělalo pro Google nebo Air Bank. Nově nabízí i samostatné grafické služby

Praha, 27. května 2020 – Značka papelote nejsou jen bloky a diáře. Jejich zápisníky se používají ve slovenské prezidentské kanceláři a gumičky na tužky mají v tašce stovky zaměstnanců českého Google. Součástí nabídky jsou totiž i produkty na míru firmám. Ty se nově rozšiřují o samostatné služby grafického studia jako například ilustrace nebo kompletní vizuální identita, kterou studio navrhlo například pro Nadační fond Neuron.

Jen za poslední dva roky se kreativní studio papelote pyšní zakázkami pro iStyle, největšího tuzemského prodejce výrobků Apple, Air Bank nebo Balet Národního divadla. Firemní spolupráce už teď tvoří 30 % ročního obratu společnosti, v plánu je zvýšit toto číslo o dalších 10 %.

B2B nabídka papelote sestává ze tří základních forem: 

  • personalizované gumičky na tužky,
  • papírenské výrobky papelote upravené na míru,
  • nové produkty a celková řešení navržená speciálně pro danou příležitost.

Od nápadu až na stůl

Čerstvou novinkou v portfoliu papelote jsou grafické služby jejich studia. Od drobných zakázek jako tvorba vizitky až po navržení celkové firemní vizuální identity. Nově se zaměřují také na tvorbu ilustrací nebo piktogramů. „Poradíme vám s výběrem materiálu i vhodnou metodou tisku, dohlídneme na celý realizační proces, hotový produkt pečlivě zkontrolujeme, zabalíme a doručíme,” přibližuje službu Denisa Havrdová. V papelote je k dispozici i profesionální fotostudio s veškerým potřebným vybavením včetně zkušených fotografů a aranžérů.

Papelote se daří nejen na tuzemském trhu, mezi jejich klienty patří i velké zahraniční společnosti. „Jsem skutečně hrdá na to, že se kreativnímu studiu papelote podařilo vydobýt si mezinárodní renomé. Poslední nabídka na spolupráci, o které jednáme, přišla z centrály Facebooku,” říká jeho výkonná ředitelka Denisa Havrdová a dodává: „Naše řešení zkrátka umějí odvyprávět příběh značky beze slov.”

Papelote spolupráce: nové výrobky na míru klientovi i jednoduchá řešení

Barevné gumičky na tužky – Google

Patentované gumičky svou funkčností, jednoduchostí a hravostí zaujaly i technologického giganta Google, který si je ve firemních barvách a s vlastním logem nechává zhotovit pro různé příležitosti opakovaně.

Zelené desky – Air Bank

Desky pro nové zákazníky Air Bank se sloganem I desky můžete mít rádi jsou zelené ve více významech toho slova. Jsou vyrobené z ekologicky šetrného papíru, nebylo na ně využito žádné lepidlo a z odpadového  materiálu vznikl další produkt, poznámkový aršík, který je jejich součástí. Tato realizace se následně vyráběla v řádu 170 000 kusů. 

Kakaový zápisník – Lindt

Zápisník pro společnost Lindt má čokoládově hnědou obálku vyrobenou z papíru, který kromě vláken celulózy obsahuje také kakaové slupky zbylé po výrobě čokolády. Díky tomu se mohl recyklovat materiál, který by se jinak vyhodil.

Zápisníky a diář – Slovenská prezidentská kancelář

Dvojice zápisníků a diář mají na obálce, jejíž materiál připomíná elegantní látku, vyražený motiv Grasalkovičova paláce, sídla prezidentky Slovenské republiky.

Sada produktů pro zaměstnance i zákazníky – Buřinka

Produkty inspirované heslem Domov je projekt na celý život slouží zaměstnancům i zákazníkům v plánování projektů – třeba vlastního bydlení. Například praktický blok a sešit nesené v duchu plánování budoucího stavebního projektu nebo skládací metr s citáty z rodinného života.

O papelote:

Papelote je původní české papírnictví, které funguje jako dílna na nápady a výrobky, stejně tak jako úspěšné grafické studio pyšnící se zakázkami pro Google ČR nebo Slovenskou prezidentskou kancelář. Během své existence získalo papelote řadu ocenění, mezi nejprodávanější produkty se řadí především diáře a zápisníky. Papelote vzniklo v roce 2009 jako pokračování úspěšné diplomové práce grafické designérky Kateřiny Šachové, spoluzakladateli jsou dále Filip Šach a Denisa Havrdová, kteří jako majitelé a klíčové postavy v papelote figurují dodnes.