Podívejte se na tisíc nejlepších fotografií ze soutěže Huawei Next-Image 2020

Fotografická soutěž Huawei Next-Image 2020 se chýlí ke konci. Porota, ve které zasedli někteří z nejvýznamnějších fotografů současnosti, důkladně prošla 1 190 000 fotografií pořízených ve 120 zemích na telefony Huawei a Honor a vybrala z nich 1 000 nejlepších, mezi nimi i devět snímků soutěžících z České republiky. Než bude soutěž v polovině září definitivně ukončena, podívejte se na nejzajímavější fotografie.

Hlavními cíli soutěže bylo inspirovat fotografické nadšence a dát jim možnost poměřit své síly ve fotografii. Kromě celosvětové soutěže, ve které mohli účastníci zasílat snímky v šesti kategoriích, se soutěž Next-Image 2020 dostala i do Česka a Slovenska, kde mohli soutěžící posílat snímky v pěti kategoriích: 

  • Široko daleko
  • Magická noc
  • Chuť žít!
  • Tváře
  • Vyprávěj příběh

V československém kole soutěže Next-Image mohou účastníci vyhrát celkem 5x špičkový smartphone Huawei P40, vždy jeden pro vítěze každé kategorie. Pro druhé a třetí umístěné jsou připraveny dárkové balíčky. Do celkové globálního finále postoupí dohromady 10 snímků, 2 snímky z každé kategorie. O výhře v československém kole budou vítězové informování jednotlivě.

Porotci globální soutěže, Steve McCurry (fotoreportér a autor fotoportrétu Afghánská dívka), Elizaveta Porodina (umělkyně, fotografka a klinická psycholožka), Reuben Krabbe (fotograf přírody a extrémních sportů) a Karolina Henke (módní a umělecká fotografka), vybírali z téměř 1,2 milionu snímků tisícovku nejlepších, ze kterých vzejdou vítězové jednotlivých kategorií a také hlavní vítězové. Tento výběr si můžete prohlédnout zde. Mezi nimi najdete i fotografie českých soutěžících. 

⹂Soutěž Next-Image 2020 je příjemným zpestřením běžných povinnosti, které obnáší moje práce,” řekl Steve McCurry. ⹂Ve snímcích, které mi prošly rukama jsem nehledal jen dobře zpracovanou techniku, ale hlavně jedinečný nápad.“ Tento přístup zvolili i další porotci, nikdo z nich nechtěl zavrhnout některé snímky jen proto, že autor neměl dostatek technických zkušeností, které je možné relativně snadno získat i později Seznam s fotografiemi, jmény autorů a zemí jejich původu najdete zde. Z této tisícovky fotografií v polovině září vyjdou vítězové následujících cen:

  1. Hlavní cena: Fotograf roku (3 vítězové)

● 10 000 dolarů z NEXT-IMAGE Creation Fund (před zdaněním)

● HUAWEI P40 Pro (8 GB + 256 GB, náhodná barva)

● Elektronické osvědčení o udělení ceny

  1. Vítězové v jednotlivých kategoriích (15 vítězů)

● 1 000 dolarů z NEXT-IMAGE Creation Fund (před zdaněním)

● HUAWEI P40 Pro (8 GB + 256 GB, náhodná barva)

● Elektronické osvědčení o udělení ceny

  1. Finalisté (50 oceněných)

● HUAWEI P40 Pro (8 GB + 256 GB, náhodná barva)

● Elektronické osvědčení o udělení ceny

  1. Zvláštní uznání (5 oceněných)

● HUAWEI P40 Pro (8 GB + 256 GB, náhodná barva)

● Elektronické osvědčení o udělení ceny

Podrobnosti o soutěži NEXT-IMAGE 2020 a předchozích ročnících najdete na oficiálních stránkách https://gallery.consumer.huawei.com.

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii, Číně a dalších zemích bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei Consumer BG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, počítače a tablety, nositelné počítače a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na téměř 30 letech zkušeností v telekomunikačním průmyslu a poskytuje nejnovější technologie spotřebitelům po celém světě.

Informace o produktech Huawei naleznete na: http://consumer.Huawei.com

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

Google+: plus.google.com/+HuaweiDevice