Brazilskou e-commerce platformu VTEX zastupuje v Česku a na Slovensku digitální agentura In creative

Brno, 10. listopadu 2020 – Digitální agentura In creative se stala exkluzivním partnerem brazilské technologické společnosti VTEX pro Českou republiku a Slovensko. Agenturní tým zastřeší pro předního světového tvůrce e-commerce řešení veškeré komunikační a obchodní aktivity.

Brazilská technologická společnost VTEX, dodavatel e-commerce řešení a strategií pro globální firmy, jako jsou například Walmart, Coca-Cola, Samsung, Adidas nebo Nestlé, vstupuje v rámci mezinárodní expanze na český a slovenský trh. Exkluzivním zástupcem firmy pro obě země se stává digitální agentura In creative. „Pro VTEX zajišťujeme komplexní portfolio činností od analýz trhu přes marketingové služby a public relations až po zastupování při obchodních jednáních. Našim úkolem je oslovit potenciální zákazníky z České a Slovenské republiky a pomoci místním dodavatelům marketingových a logistických nástrojů integrovat jejich řešení do e-commerce platformy. Jednat budeme rovněž s tuzemskými IT firmami, které budou zajišťovat českou a slovenskou lokalizaci VTEXu,“ přibližuje vzájemnou spolupráci marketingový ředitel agentury In creative Michal Baturko Olbert.

Jako první se agentura zaměří na oblast public relations, komunikaci na sociálních sítích a podporu e-commerce eventů. Letos bude například partnerem konference WebTop 100. Těmito aktivitami se chce dostat především do povědomí decision makerů. Pro VTEX nyní pracuje tým dvanácti specialistů na marketing, PR a obchod. V průběhu příštího roku je v plánu rozšíření na 20 lidí.

„Společnost VTEX začala s naší agenturou spolupracovat po dvou měsících vzájemného oťukávání a vyhodnocování našeho přínosu pro vstup na český a slovenský trh. Výhodou pro nás byly bohaté zkušenosti s několika zahraničními partnery. S expanzí do České republiky jsme pomáhali například rumunské firmě Tezyo. Pomáhali jsme rovněž českým firmám s expanzí do zahraničí, konkrétně se jednalo o firmu Hranipex nebo e-commerce společnost Anteo Group,“ doplňuje Michal Baturko Olbert.