Elektromobilita míří do regionů: V nákupním parku STOP SHOP v Hranicích na Moravě byla otevřena první nabíjecí stanice e-station

Nová síť nabíjecích stanic pro elektromobily nazvaná e-station v prosinci slavnostně uvedla do provozu své první zařízení v České republice. To se nachází v nákupním parku STOP SHOP v Hranicích na Moravě, který provozuje společnost IMMOFINANZ. Zákazníkům obchodní zóny nabídne pohodlné, rychlé a levné dobití jejich vozu s elektrickým pohonem. Otevření elektrické dobíjecí stanice v Hranicích na Moravě představuje jak významné rozšíření služeb nákupního parku STOP SHOP, tak přelomový krok k rozšíření elektromobility do menších měst. Do konce roku 2021 plánuje síť e-station otevřít nabíjecí místa v dalších minimálně osmi lokalitách STOP SHOP v Česku. 

Nabíjecí stanice byly v České republice doposud doménou zejména Prahy a velkých měst. Přestože zájem o elektroauta či vozidla s hybridním pohonem výrazně roste, výstavba potřebné infrastruktury se teprve pomalu rozbíhá. Především v městech s nižším počtem obyvatel nebylo jednoduché najít dobře dostupné místo pro nabití vozu.  

„Nákupní parky STOP SHOP jsou výborně dopravně dostupné a poskytují rozlehlé parkovací prostory. Právě tuto konkurenční výhodu se rozhodla společnost IMMOFINANZ dále rozvíjet a rozšířit své dosavadní služby o rychlonabíjecí elektrické stanice typu Raption 50, které v závislosti na typu vozu zajistí dobití pro jiízdu na 100 km už za 20-30 minut. Zákazníci tak budou moci nejen výhodně nakupovat, ale čas strávený v STOP SHOPu zároveň efektivně využijí k nabití svého vozu na elektrický pohon. Spolupráce společností IMMOFINANZ a e-station, jejímž cílem je rozšíření elektromobility v rámci regionů a okresních měst zahrnuje plán na instalaci dobíjecích stanic v průběhu příštího roku v rámci dalších 8 nákupních parků STOP SHOP, říká Filip Poltoratský, Country Manager Operations společnosti IMMOFINANZ pro Českou republiku.

Společnost IMMOFINANZ, přední provozovatel maloobchodních parků ve střední a východní Evropě, spravuje na území České republiky celkem dvanáct obchodních parků STOP SHOP. Zákazníci tak najdou nákupní parky STOP SHOP v Hranicích na Moravě, Starém Městě u Uherského Hradiště, Třebíči, Táboře, Příbrami, Rakovníku, Kladně, Ústí nad Orlicí, Znojmě, Žatci, Litvínově a Praze.

Nabíjení v době nakupování 

STOP SHOP Hranice na Moravě je prvním místem, kde byl provoz elektrické dobíjecí stanice e-station zahájen. Stanice typu Raption 50 disponuje výkonem DC 50 kW a AC 22 kW a nabízí pestrou škálu standardizovaných koncovek CCS, CHAdeMO a Mennekes Type 2. Elektromobilisté mohou využít jednoduchou platbu přes mobilní aplikaci ChargeUp, případně mohou naskenovat QR kód, jež je přesměruje buď rovnou do aplikace, nebo na webové rozhraní. Pro zaplacení není nutné se registrovat, po zadání údajů však spotřebitelé získají výhodnější sazbu. 

„V průběhu příštího roku se budou v nákupních parcích STOP SHOP postupně instalovat další nabíječky sítě e-station. V březnu 2021 bude spuštěna e-station v Třebíči, následovat bude ta v Ústí nad Orlicí a přibližně do konce října také šestice zbývajících STOP SHOPů,“ nastiňuje budoucí vývoj Filip Poltoratský, Country Manager Operations společnosti IMMOFINANZ pro Českou republiku. Po revitalizaci všech nákupních parků, která byla úspěšně dokončena v minulém roce a poskytla zákazníkům zpříjemnění nákupů výstavbou kaváren, dětských hřišť a toalet, jde o další krok IMMOFINANZ k modernímu a ekologickému nakupování.

O společnosti IMMOFINANZ

IMMOFINANZ je společnost podnikající v oblasti komerčních nemovitostí, jejíž aktivity se zaměřují na segmenty maloobchodních a kancelářských nemovitostí na sedmi klíčových evropských trzích: Rakousko, Německo, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a Polsko. Její primární aktivity zahrnují správu a výstavbu nemovitostí, přičemž značky STOP SHOP (maloobchod), VIVO! (maloobchod) a myhive (kancelářské nemovitosti) představují silný místní prvek a jsou synonymem kvality a excelentních služeb. Realitní portfolio zahrnuje více než 210 nemovitostí v přibližné hodnotě 4,9 miliardy eur. Společnost IMMOFINANZ je kotována na burzách ve Vídni (kde je součástí tzv. leading ATX indexu) a ve Varšavě. Pro více informací prosím navštivte tyto stránky: http://www.immofinanz.com