Lékárník je po ruce i v lékárně na internetu

Chrudim, 26. dubna 2021 – Dobré rady pro nejčastější zdravotní problémy vložila největší lékárna na českém internetu do e-booků, které jsou nyní na jejích stránkách zdarma ke stažení. „Moderní lékárenství je hlavně o odborné službě, ne jen o prodeji krabiček,“ říká Vladimír Finsterle, zakladatel a majitel Lékárna.cz. 

Lékárna.cz zatím k nejhledanějším zdravotním tématům vydala šest e-booků, do kterých text a hlavně dobré rady sepsaly její lékárnice Kamila Horníčková a Pavla Horáková. Edice nabízí čtenářům cestu ke zdraví jak tradičními, tak i přírodními prostředky, připomíná režimová opatření a další aktivity, které mohou určité zdravotní problémy zlepšit. První série e-booků vznikla k tématům imunita a psychika v době rouškové, péče o problematickou pokožku (atopický ekzém), stres, respirační potíže a potravinové alergie a intolerance.  Lékárníci připravují nová témata pro e-booky, například  diabetes, alergie a další, o která se zákazníci na Lékárna.cz a v jejích odborných poradnách zajímají.

„Moderní lékárenství není jen o prodeji krabiček s léky, ale hlavně o službě lidem. E-booky jsou spolu s články o zdravotních obtížích a možnostech jejich řešení jednou z cest, kdy jsou rady lékárníků kdykoli dostupné tomu, kdo je zrovna hledá. Kdo nechce číst nebo má nějaký složitější či specifický problém, má k dispozici i skutečné lékárníky – na telefonu, na chatu, na mailu. Dali jsme dohromady tým lékárníků, pro který jsou technologie běžnou součástí života a umí s jejich pomocí pacientovi poskytnout kvalitní odbornou lékárenskou podporu. U nás se pacient dostane k odborné radě kdykoli ji potřebuje. Stokrát větší zájem o službu odborného poradenství ukazuje, že to má smysl. Jsme připraveni i na další výzvy dnešní doby – rozvoj telemedicíny i telefarmacie,“ říká V. Finsterle. 

O Lékárna.cz: Lékárna.cz je první a největší lékárna na českém internetu, vznikla v roce 1999, prodává široký sortiment pro zdraví a krásu – léčivé volně prodejné přípravky, potravní doplňky a vitamíny, dermokosmetiku, zdravé potraviny i přístroje.  Získala Cenu kvality v anketě ShopRoku 2017, dlouhodobě se v ní umisťuje na předních místech. „Na konci všech našich aktivit vždycky musí být šťastný klient, ať už jím je pacient, zákazník nebo zaměstnanec,“ zdůrazňuje PharmDr. Vladimír Finsterle, zakladatel a majitel společnosti Pears Health Cyber, která Lékárna.cz provozuje.