Tech Data oznámila novou dohodu o strategické spolupráci s AWS v Evropě

Praha, 26. dubna 2020 – Společnost Tech Data oznámila novou dohodu o strategické spolupráci se společností Amazon Web Services (AWS). Na základě této dohody budou společnosti Tech Data a AWS společně investovat do zdrojů a odborných znalostí zaměřených na to, aby společnostem umožnily urychlit transformaci digitálního podnikání a nabídnout vylepšenou škálu cloudových služeb AWS zákazníkům ze segmentu malých a středních podniků v rámci celé Evropy. V České republice začne spolupráce na začátku května.

Amazon Web Services je globální leader v oblasti veřejného cloudu, který poskytuje IT platformu (IaaS, PaaS nebo SaaS) se širokou škálou specifických služeb. Díky této víceleté dohodě bude moct společnost Tech Data vytvořit lokální specializované obchodní a technické týmy AWS v každé ze svých evropských zemí. Místní týmy budou spolupracovat se silným centrálním týmem, který bude zahrnovat IT architekty a odborníky na řešení a zdroje zaměřené na marketing a projektové řízení.

Tech Data posílí svou stávající nabídku AWS o komplexní řadu profesionálních a řízených služeb a řešení od různých dodavatelů založených na AWS. Platforma StreamOne pro cloudové předplatné, obnovení a fakturaci bude hrát ústřední roli v tom, že umožní společnostem v celém regionu rychle a efektivně přinášet řešení na trh. Kromě toho bude společnost Tech Data implementovat postupy specifické pro AWS – včetně hodnocení podnikové zralosti, školení a vývoje řešení – díky čemuž partnerům poskytnou nástroje, znalosti a zdroje, které pomohou zkvalitnit a zlepšit jejich dovednosti a služby související s cloudem AWS.

Spolupráce již probíhá ve Velké Británii, Itálii, Turecku a Španělsku a v příštích čtvrtletích by se měla navázat ve všech evropských zemích, kde Tech Data působí. V České republice započne spolupráce od začátku května 2021. 

Patrick Zammit, prezident pro Evropu ve společnosti Tech Data, komentuje novou spolupráci: „Jedná se o průlomovou dohodu. Společným cílem AWS a Tech Data je digitálně posílit malé a střední podniky v celém regionu, pomoci jim růst a inovovat rychleji a lépe sloužit svým zákazníkům. Naše spolupráce umožňuje koncovým zákazníkům uvědomit si výhody AWS, včetně vylepšeného zabezpečení, efektivity nákladů, spolehlivosti, inovací a zrychleného uvedení na trh díky předem připraveným balíčkovým řešením poskytovaným společností Tech Data Cloud Solutions Factory pro AWS.

Jsme rádi, že můžeme spolu se společností Tech Data pomáhat partnerům v celé Evropě podporovat obchodní a digitální transformační potřeby malých a středních podniků,“ uvedla Amanda Sleight, SI Partner Lead, AWS. „Tato spolupráce spojuje cloudové služby AWS a síť Tech Data a díky tomu se malé a střední podniky mohou soustředit na inovace, podpořit růst podnikání a zůstat konkurenceschopné v dnešní digitální ekonomice.“

Spolupráce s AWS je pro Tech Data výzvou, ale těšíme se, že budeme moci rozvíjet portfolio cloudových služeb a naši expertízu a zároveň ustálit AWS na českém trhu jako jednoho z předních poskytovatelů cloudových služeb,“ dodal Pavel Salák, generální ředitel společnosti Tech Data Česká republika.

# # #

O společnosti Tech Data

Tech Data spojuje svět s pomocí technologií. Naše rozsáhlé portfolio produktů, služeb a řešení, špičkové dovednosti a zkušenost s technologiemi nové generace, umožňují našim partnerům uvádět na trh produkty a řešení, která svět potřebuje k tomu, aby se propojil, rostl a směřoval kupředu. Společnost Tech Data je na 90. místě žebříčku Fortune 500® a časopis Fortune jí jmenoval nejobdivovanější firmou na světě, a to již 11 let za sebou. Více informací najdete na webových stránkách www.techdata.com nebo nás sledujte na sociálních sítích TwitterLinkedInFacebook a Instagram.