ShipMonk posiluje management, vedení na Floridě doplní John Grubor a Stuart Horowitz

Praha/Fort Lauderdale, 27. května, 2021 – Společnost ShipMonk, která poskytuje kompletní fulfillmentové služby, rozšiřuje svůj floridský tým, aby podpořila pokračující expanzi v USA a zajistila hladký průběh provozu nově připravovaných skladů v Evropě a Mexiku. Ty by měly být uvedeny do provozu v letošním roce. Klíčovou roli v procesu sehrají dvě nové posily, John Grubor (COO) z pozice provozního ředitele a Stuart Horowitz (CPO), nový personální ředitel ShipMonku.

John Grubor přináší do společnosti více než dvacet let zkušeností v oboru logistiky a řízení dodavatelských řetězců, které získal mimo jiné během dřívějšího působení na pozici výkonného viceprezidenta a provozního ředitele ve společnosti Geodis, kde měl na starosti několik oddělení, včetně řízení provozu a projektový management. Předtím působil také jako generální manažer v technologické společnosti OM HCL a provozní ředitel a viceprezident v ES3.

V nové roli provozního ředitele ShipMonku bude dohlížet a zodpovídat za kvalitu poskytovaných služeb a zajištění plynulého provozu společnosti, která denně zpracuje až 110 000 zásilek. Johna čeká v příštích měsících také velká výzva v podobě zajištění a otevření nového skladu v Evropě, Mexiku a Texasu, na jejichž uvedení do provozu bude přímo dohlížet. 

Stuart Horowitz přichází ze společnosti Chewy jednoho z největších amerických online prodejců potřeb pro domácí mazlíčky, dříve také Vector Capital, kde působil na pozici personálního ředitele. Jeho hlavním úkolem v ShipMonku bude především zajistit a nadále rozvíjet fungující tým profesionálů. Vedle vytváření a koordinace personální politiky, bude dohlížet také na tvorbu firemní kultury, která je mezi zaměstnanci společnosti dlouhodobě velmi kladně hodnocena.

„Příchod Johna a Stuarta velmi vítám a věřím, že jejich mnohaleté zkušenosti budou pro společnost přínosné a pomohou k dosažení dalšího rozvoje a růstu společnosti,“ komentuje nástup Johna Grubora a Stuarta Horowitze Jan Bednář, CEO a zakladatel ShipMonk.

O společnosti ShipMonk:

ShipMonk byl založen v roce 2014 Janem Bednářem jakožto služba na přeposílání balíků z USA do České republiky. Dnes je jedním z nejrychleji rostoucích startupů na Floridě a rozesílá více než 1,5 milionů balíků měsíčně pro téměř 1 000 amerických firem a korporací, kterým pomáhá škálovat služby nabídkou unikátních fulfillment řešení s pomocí nejmodernějších technologií. Mezi hlavní služby ShipMonku patří Order Fulfillment, Warehouse Management Software, Inventory Management Software a Order Management Software, klientům nabízí i kompletní logistické služby v rámci tzv. Order Fulfillmentu a Pick & Pack služeb.

Obrat v roce 2019 činil 67M USD, za rok 2020 přesáhl 150 mil. USD.

Podle žebříčku Inc. 5000 byla firma vyhodnocena jako #29 mezi nejrychleji rostoucími firmami v USA a na Floridě dokonce jako #1.

ShipMonk sídlí na Floridě, kde operuje ve skladu o rozloze cca 22 000 m2 s moderními kancelářemi a zázemím pro zaměstnance. Převážná část týmu pracujícího na vývoji sídlí v České republice, konkrétně v pražském Karlíně.