Raiffeisenbank zpříjemní čekání malým pacientům FN Bulovka novým nábytkem

Praha 29. června 2021 – Raiffeisenbank ve spolupráci s Kapkou naděje darovala nábytek oddělení dětské traumatologie Fakultní nemocnice Bulovka. Základem daru je robustní sedací souprava, kterou banka získala zpět ze zrušeného salonku na Letišti Václava Havla, a tímto způsobem jí vdechla druhý život. 

Sedací souprava ve žluté barvě s typickými stylizovanými koňskými hlavami byla tři roky dominantou salonku Raiffeisenbank na Letišti Václava Havla. Zde byla svědkem setkávání lidí, kteří zde trávili čas spojený s dovolenou nebo pracovní cestou. „Začali jsme přemýšlet, jak zužitkovat tento exkluzivní a na míru vyrobený kus nábytku tak, aby posloužil lidem a účelu, ke kterému byl vyroben. Jasnou volbou bylo zdravotnictví, které bylo v uplynulých měsících velmi zasaženo a pomoc si bezesporu zaslouží,” říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank. 

Ve spolupráci s Kapkou naděje a společností eTruhlárna bylo vytipováno více než důstojné místo v prostorách čekárny oddělení dětské traumatologie Fakultní nemocnice Bulovka. Banka vyšla vstříc i dalším potřebám oddělení, a tak sedací soupravu doplnily i stoly a skříně, které traumatologie potřebovala. „Jsem potěšena, že jsme byli Raiffeisenbank osloveni, podařilo se najít vhodný prostor a zpříjemnit mnohdy zdlouhavé čekání dětí a jejich rodičů na vyšetření,” doplňuje Vendula Pizingerová, prezidentka a zakladatelka Nadačního fondu Kapka naděje. 

Při rozhodování o dalším osudu sedací soupravy hrála svou roli i udržitelnost. „Životnost nábytku je rozhodně více než tři roky, po které sedací souprava sloužila v letištním salonku. Recyklace, přetváření a znovuvyužití odložených funkčních věcí je něco, s čím naše banka souzní. Likvidace sedačky proto vůbec nepřicházela v úvahu,” uzavírá Kopecká. Jedním z dalších projektů, kterým Raiffeisenbank podpořila udržitelnost, byla například studentská soutěž Zlaté mladé ručičky, kterou banka vyhlásila na podzim loňského roku. Soutěžním úkolem bylo vytvoření nových kancelářských prvků ze starého odloženého nábytku tak, aby fungovaly v novém postcovidovém pracovním životě. 

Obsah obrázku patro, interiér, strop

Popis byl vytvořen automaticky

Obr. 1 – Zástupci Raiffeisenbank, Kapky naděje a FN Bulovka, zdroj: Raiffeisenbank

Obsah obrázku patro, interiér

Popis byl vytvořen automaticky

Obr. 2 – Sedačka na chodbě dětské traumatologie FN Bulovka, zdroj: Raiffeisenbank

Obsah obrázku text, interiér

Popis byl vytvořen automaticky

Obr. 3 – Část sedačky s obrazem původního rozestavení v letištním salonku, zdroj: Raiffeisenbank

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele již od roku 1993. Klienty obsluhuje po celé České republice. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).