Freecom představuje přenosný pevný disk určený na nahrávání televizních pořadů

24. září 2012 – Freecom, součást společnosti Mitsubishi Kagaku Media a výrobce oceňovaných externích pevných disků a přenosných úložných zařízení, dnes představil Mobile Drive Sq TV – externí pevný disk určený na nahrávání televizních pořadů přes USB rozhraní. Kompaktní 2,5″ SATA Mobile Drive Sq TV je dodáván se speciálně navrženou „kolébkou“, takže může být snadno připevněn na zadní stranu televizoru a zapojen do USB portu.   (TZ)

Výrazný nárůst prodeje tzv. smart televizorů (19%) je dobrou zprávou pro USB nahrávání. Mnoho televizorů střední cenové kategorie je již vybaveno jedním nebo více USB porty a stabilně roste počet spotřebitelů zvyklých na prohlížení fotografií nebo sledování filmů uložených na pevném nebo flash disku připojeném k televizoru. Přidání možnosti nahrávání přes USB na nejnovějších špičkových smart televizích umožňuje Mobile Drive Sq TV zaznamenat a uložit televizní pořady, podobně jako to tradičně dělají DVR (set-top-box s pevným diskem) nebo DVD rekordéry, a rozšířit tak záznamové možnosti a kapacitu.

“Mobile Drive Sq TV je atraktivní, cenově zajímavé a spolehlivé řešení. Malý pevný disk uvolňuje prostor v blízkosti televizoru obvykle vyhrazený pro rekordéry, a nabízí alternativu k omezené úložné kapacitě nabízené DVR a DVD rekordéry,” uvedl CAS de Heus, manažér pro marketingovou komunikaci společnosti Freecom pro oblast Evropy, Středního východu a Afriky. “Špičkový design odráží inovativní přístup k vývoji produktů, pro který se Freecom stal synonymem.”

Tento lehký pevný disk může stejně tak být používán pro ukládání, sdílení nebo zálohování dat a software na počítačích nebo v počítačových sítích. S USB 3.0 portem (který rovněž zvládne i USB 2.0) mohou být data přenesena až rychlostí cca 130 MB za sekundu. Špičkový hard disk je dodáván se zálohovacím softwarem Nero pro Microsoft Windows a je také vybaven energeticky úsporným „zeleným tlačítkem“, které automaticky uvede disk do pohotovostního režimu v případě jeho nepoužívání.

Freecom Mobile Hard Drive Sq byl navržen ve spolupráci s uznávaným průmyslovým designérem Armanem Emamim, jež získal v roce 2012 za jeho stylový design řadu mezinárodních ocenění, včetně iF Design Award, Universal Design Award a Red Dot Design Award. Kromě svých atraktivních plynulých linií, oblých hran a čtvercového tvaru, zaujme Mobile Hard Drive Sq svým obalem vyrobeným z nerezové oceli, což snižuje náchylnost k poškrábání a zanechávání otisků prstů.

Cena a dostupnost

Freecom Mobile Drive Sq TV je už nyní k dostání s úložnou kapacitou 500 GB a 1 TB. Cena je 2 399 Kč a 3 399 Kč. Všechny Mobile Drive Sq TV produkty mají dvouletou záruku a neomezenou helpdesk podporu.

Doplnění:

1. Trh se Smart televizory by měl v několika nejbližších letech každoročně růst o 19 procent, podle průzkumu společnosti MarketsandMarkets publikovaného v roce 2010. V  loňském roce bylo prodáno přibližně 64 milionů Smart televizorů a čekává se, že v roce 2016 to bude přes 153 miliónů.

2. Mobile Drive Sq TV je k dispozici ve dvou variantách. Štíhlá verze má čtvercový tvar, každá ze stran měří pouze 12 centimetrů a tloušťka je 1,05 cm, takže se snadno vleze do speciálně zkonstruované kolébky přesně sedící na zadní stranu televizoru.

3. Všechny externí USB pevné disky musí být Smart televizory vždy naformátovány, což znamená, že všechna uložená data na pevném disku budou smazána. Většina televizorů rozpozná připojený USB hard disk a vyzve uživatele k zformátování automaticky. Pevný disk bude naformátován ve vlastním formátu a bude propojen s tímto konkrétním televizorem. Uživatelé proto nemohou nahrát televizní program na jedné televizi, odpojit pevný disk a sledovat program na jiném televizoru nebo v počítači. Většina televizorů v  současné době umožňuje maximálně osm různých USB hard disků inicializovat (spárovat) s jedním konkrétním televizorem.

Obrázky ke stažení naleznete zde:

http://download.publitek.com/VER32MobileDriveSqTV.zip

Seznam TV kompatibilních s Freecom Mobile Drive naleznete zde:
http://download.publitek.com/VER32TVCompatibilityList.xls

O společnosti Freecom

Freecom je součástí skupiny Mitsubishi Chemical Holdings Group. Od svého založení v roce 1989 navrhuje, vyrábí a prodává inovativní stolní a přenosné pevné disky, síťová úložiště NAS, flash disky, DVD vypalovačky, profesionální RDX a pásková úložiště a služby. Freecom slouží uživatelům PC i Mac. Freecom byl založen v Německu, ale jeho ústředí se nachází v Nizozemí a má pobočky v Rakousku, Belgii, Francii, Německu, Hong Kongu, Itálii, Japonsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Tchaj-wanu a Velké Británii. Pro více informací navštivte www.freecom.com a vyberte zemi, kde žijete.