Nokia Lumia 510 přináší Windows Phone za nízkou cenu

Espoo, Finsko – Společnost Nokia dnes představila nový model Nokia Lumia 510. Tento moderní, chytrý a levný telefon přináší kombinaci unikátních výhod řady Lumia a operačního systému Windows Phone za ještě dostupnější cenu. Nokia Lumia 510 se svým jasným čtyřpalcovým displejem a exkluzivními aplikacemi, které jsou dostupné pouze na telefonech Nokia Lumia, otevírá svět unikátních výhod platformy Windows Phone pro zcela novou cílovou skupinu. (TZ)

„S modelem Nokia Lumia 510 pokračujeme v naplňování našeho závazku přinést platformu Windows Phone na nové, nižší cenové hladiny,“ uvedla Jo Harlow, výkonná viceprezidentka Nokia Smart Devices. „Lidé, kteří používají Windows Phone, vždy velice rychle poznají, o kolik intuitivnější je tento systém ve srovnání s dalšími platformami pro chytré telefony. Řada Nokia Lumia dnes tvoří tu nejcelistvější rodinu produktů na platformě Windows Phone a díky novému telefonu Nokia Lumia 510 se těšíme na to, že rodina Windows Phone bude moci přivítat ještě více uživatelů než doposud.“

Tento nejnovější přírůstek do řady Nokia Lumia následuje úspěch modelu Nokia Lumia 610 a na trhu se objeví v pěti živých barvách, které umožní každému užívat si platformy Windows Phone ve formě, kterou sám preferuje.

Windows Phone se od ostatních platforem pro chytré telefony odlišuje zejména živými dlaždicemi, které usnadňují zobrazování příchozích zpráv a aktualizací, aplikací Lidé, která spojuje kontakty a aktualizace ze sociálních sítí na jednom místě, mobilní aplikací Microsoft Office a prohlížečem Internet Explorer 9.

Nokia Lumia 510 přináší také přístup k unikátním aplikacím pro telefony Lumia, které nenabízí žádný jiný Windows Phone v této cenové kategorii. Po stažení aplikace Doplňky fotoaparátu, která je k dispozici exkluzivně pro telefony Lumia, mohou uživatelé využít řady nových zábavných způsobů, jak pracovat s fotografiemi prostřednictvím pětimegapixelového fotoaparátu a jak dodat i statickým obrázkům pohyb a emoce. Aplikace Nokia Mapy, Nokia Autem a Nokia MHD představují ty nejpokročilejší lokalizační a navigační nástroje, které jsou dnes na chytrých telefonech dostupné.

Nokia Lumia 510 bude dostupná v červené, žluté, azurové, bílé a černé barvě. Společnost Nokia předpokládá, že prodejní cena Nokia Lumia 510 se bude pohybovat okolo 199 USD bez daní a dotací. Telefon se začne prodávat od listopadu 2012 v Indii, Číně, oblasti Asie a Pacifiku a v Jižní Americe. Čeští distributoři si jej budou moci objednat na počátku roku 2013.

 

Specifikace produktu

  Nokia Lumia 510
Operační systém Windows Phone 7.5
Displej 4“ WVGA 800×480
TFT
kapacitní
Baterie 1300 mAh
Procesor Snapdragon™ S1
Fotoaparát 5MP Autofocus
Paměť 256MB RAM
4GB vnitřní paměť (bez podpory paměťových karet)
7GB na cloudovém úložišti SkyDrive

O společnosti Nokia

Společnost Nokia je globálním leaderem v oblasti mobilních komunikací, jehož produkty se staly integrální součástí životů lidí po celém světě. Každý den více než 1,3 miliardy lidí používá svůj telefon Nokia k zachycení a sdílení zážitků, přístupu k informacím, k nalezení cesty nebo jednoduše k tomu, aby si spolu popovídali. Technologické a designové inovace společnosti Nokia z této značky vytvořily jednu z nejznámějších značek světa. Pro více informací navštivte http://www.nokia.com/about-nokia.