Nokia představuje model Nokia 301

Praha, Česká republika – Společnost Nokia dnes představila model Nokia 301, nejnovější přírůstek do jejího portfolia klasických mobilních telefonů. Nový telefon disponuje klasickým „krabicovým“ designem a nabízí rychlý internet prostřednictvím sítí 3,5G i chytrý fotoaparát umožňující pořizovat lepší fotografie.  (TZ)


Nokia 301 je redefinicí klasického telefonu s alfanumerickou klávesnicí – přichází s větším, 2,4“ displejem, elegantním designem a pestrou paletou barev. Kromě chytrého fotoaparátu přináší prostřednictvím chytrého software i aktuálně populární funkce. Podpora sítí 3,5G z tohoto telefonu dělá vhodný nástroj pro práci i zábavu.

„Nokia 301 je v každém aspektu výkonnějším mobilním telefonem s jasným otiskem značky Nokia, který je patrný jak z líbivého designu, tak z výběru živých barev,“ řekl Timo Toikkanen, výkonný viceprezident divize Mobilní telefony společnosti Nokia. „Nokia 301 je klasikou, která díky kombinaci oblíbených nástrojů s chytřejšími funkcemi staví na dědictví značky Nokia a představuje přitažlivý a cenově dostupný telefon.”

Pořizujte a sdílejte fotografie za jakýchkoliv okolností

Nokia 301 disponuje 3,2 MP chytrým fotoaparátem, který lidem přináší funkce typické spíše pro dražší mobilní telefony. Chytrý fotoaparát nabízí řadu fotografických režimů a umožňuje fotografie editovat a sdílet. K dispozici jsou funkce jako:

  • Panorama – pro širokoúhlé záběry, včetně skupinových fotografií a panoramat.
  • Sekvenční snímání – jediným stiskem tlačítka pořídí pět snímků v řadě a pak uživatele nechá zvolit ten nejlepší.
  • Autoportrét – pro perfektně vycentrované autoportréty, a to i bez předního fotoaparátu. Vestavěný hlasový průvodce informuje uživatele před pořízením snímku, zda se nachází v záběru.
  • Aplikace Fotoaparát 5-v-1 umožňuje uživateli zvolit a aplikovat na fotografie jeden z pěti grafických filtrů.

Sdílení fotografií s Nokia 301 je rychlé a snadné. Fotografie lze sdílet na sociálních sítích přímo z prostředí galerie. Lidé také mohou sdílet fotografie i další obsah prostřednictvím vestavěné podpory pro technologii Slam. Slam přenáší obsah jako fotografie nebo vizitky do telefonů v okolí s podporou technologie Bluetooth jen prostřednictvím několika málo kliknutí a bez nutnosti párovat obě zařízení.

Vyšší rychlost a výkon pro práci i zábavu

Nokia 301 přináší rychlejší přístup k internetu prostřednictvím sítí 3,5G a výjimečnou výdrž baterie, což z tohoto telefonu dělá ideálního společníka pro práci i zábavu. S vestavěným internetovým prohlížečem Nokia Xpress je surfování po internetu až o 90 % efektivnější, díky čemuž mohou uživatelé získat ze svého datového tarifu co nejvíce. Uživatelé teď také mohou sledovat streamovaná videa přímo z YouTube. Do telefonu lze stáhnout populární aplikace jako Facebook, Twitter, WhatsApp** a eBuddy a přistupovat k nim přímo z domovské obrazovky. Odlehčená verze Mail for Exchange umožňuje lidem kontrolovat pracovní e-maily a synchronizovat své kalendáře a kontakty. Podpora pro technologii HD voice zase pomáhá zajistit křišťálově čistý zvuk i při telefonování v hlučných a venkovních prostorách.

Nokia 301 je dostupná ve variantách s podporou pro jednu SIM kartu nebo pro dvě SIM karty a s funkcí EasySwap. Ta umožňuje uživatelům přepínat mezi SIM kartami bez nutnosti vypnout telefon a získat tak výhodnější volání anebo užívat výhodnější SIM kartu pro specifické účely jako jsou hlasové hovory, SMS nebo data.

Další specifikace

  • Pohotovostní doba s jednou SIM kartou: až 39 dní

  • Pohotovostní doba se dvěma SIM kartami: až 34 dní

  • Doba hovoru: až 20 hodin

  • Dostupné barvy: azurová, žlutá, purpurová, černá a bílá

Nokia 301 se na trhu objeví na začátku 2. čtvrtletí a bude dostupná ve více než 120 zemích v Africe, Asii a Pacifiku, Evropě, Indii, Středním východě a Latinské Americe. Předpokládaná prodejní cena je 65 euro bez daní a dotací.
**Je nutné stáhnout z Nokia Obchodu

Fotografie telefonu naleznete na Nokia.com/press.

O společnosti Nokia

Společnost Nokia je globálním leaderem v oblasti mobilních komunikací, jehož produkty se staly integrální součástí životů lidí po celém světě. Každý den více než 1,3 miliardy lidí používá svůj telefon Nokia k zachycení a sdílení zážitků, přístupu k informacím, k nalezení cesty nebo jednoduše k tomu, aby si spolu popovídali. Technologické a designové inovace společnosti Nokia z této značky vytvořily jednu z nejznámějších značek světa. Pro více informací navštivte http://www.nokia.com/about-nokia.