Trend Micro ohlašuje novou verzi Mobile Security pro individuální spotřebitele s ochranou soukromí pro Facebook

Barcelona, Španělsko –  28. února 2013 – Společnost Trend Micro Incorporated (TYO: 4704;TSE:4704), globální lídr v digitální informační bezpečnosti, zaujala aktivní přístup k ochraně chytrých telefonů a tabletů Android: uvedla na trh novou personální edici bezpečnostního řešení Trend Micro™ Mobile Security 3.0. Tato verze Mobile Security třetí generace přináší novou úroveň bezpečnosti pro individuální uživatele, zejména rozšířením ochrany informací v aplikaci  Facebook, takže si lidé mohou bezpečně užívat svého „digitálního života“. Do nové verze je začleněno také rychlejší skenování malwaru a možnost zálohovat veškerá uživatelská data v bezpečném cloudu Trend Micro. (TZ)

“Hrozby vůči platformě Android rostly za posledních 12 – 18 měsíců exponenciálním způsobem, v různých appstorech, včetně např. Google Play Store,  a na dalších webových stránkách jsme odhalili přes 350 tisíc případů malwaru určeného specificky pro Android,“ uvedl Khoi Nguyen, ředitel divize pro spotřebitelskou mobilní bezpečnost, Trend Micro. “Podle našich odhadů bude na webu do konce roku 2013 minimálně milion škodlivých a vysoce rizikových aplikací pro platformu Android.”

Avšak nejsou to jen škodlivé aplikace, kterých se individuální uživatelé musí obávat. Za měsíc 680 milionů ze zhruba miliardy aktivních uživatelů Facebooku využívá k přístupu na tuto sociální síť svoje mobilní zařízení.* Pro mnoho lidí to představuje dokonce jediný způsob přístupu na tuto službu. Facebook sice v poslední době aktualizoval svá bezpečnostní nastavení, ale podle spotřebitelských statistik více než třetina uživatelů Facebooku buď o možnostech nastavení soukromí neví, nebo je nikdy neměnila, nebo sdílí všechno se všemi, což je vystavuje mnohem vyššímu riziku z hlediska ochrany soukromí.

Společnost Trend Micro se rozhodla vyplnit tuto bezpečnostní mezeru a začlenila do svého bezpečnostního řešení Mobile Security nedávno uvedený produkt Trend Micro™ Privacy Scanner. Trend Micro Privacy Scanner, který lze zakoupit i jako samostatný produkt, je určen speciálně pro použití s aplikací Facebook: poskytuje dodatečnou vrstvu ochrany pro osobní informace na sociálních sítích. Trend Micro Privacy Scanner analyzuje nastavení uživatele na Facebooku a nabízí rady ohledně možných změn, které zlepší ochranu privátních informací uživatele na těchto stránkách. Pomocí jednoho kliknutí tak může uživatel snadno monitorovat své nastavení na Facebooku a řídit přístup k osobním a soukromým informacím, což zlepší jak jeho digitální tak i osobní bezpečnost.

Do aplikace Trend Micro Mobile Security byl dále zabudován produkt Trend Micro™ Mobile Backup and Restore.  Tato funkcionalita, rovněž dostupná jako samostatná aplikace, umožňuje uživatelům  integrované zálohování dat do bezpečného cloudu společnosti Trend Micro. Mohou si tak automaticky zálohovat své kontakty, fotky, videa, hudbu, zprávy, historii nebo záznamy kalendáře. Kromě toho obsahuje nová aplikace zdokonalený skenovací engine, který poskytuje rychlejší a účinnější ochranu, ale zároveň má mnohem mírnější dopady na výkon zařízení.

 “Přepracovali jsme uživatelské rozhraní tak, aby bylo ještě více uživatelsky příjemné a přidali jsme nové vynikající a velmi důležité funkce. Z nedávných výsledků AV-Testu** vyplývá, že se řešení ochrany nabízené Trend Micro řadí mezi nejlepší  v této oblasti,” uvedl Nguyen. “Naši uživatelé požadují jednoduchost, ale zároveň chtějí mít pocit neustálé ochrany. Nová verze Trend Micro Mobile Security jim dokáže poskytnout obojí a tak si naši uživatelé budou moci užívat svého digitálního života se skutečnou jistotou.”

Ceny a dostupnost

Trend Micro Mobile Security v3.0 je k dispozici již nyní online na Google Play za 19.99 euro.   VirusBuster™ Mobile v3 bude k dispozici v Japonsku zhruba od měsíce března.

Trend Micro Privacy Scanner je k dispozici na Google Play.

* Informace společnosti Facebook o výsledcích za 4. čtvrtl. 2012 a za rok 2012
** AV-Test.org, zpráva za leden 2013  http://www.av-test.org/en/tests/mobile devices/android/android/

O společnosti Trend Micro

Trend Micro Incorporated (TYO: 4704;TSE: 4704), je přední světová společnost v oblasti zabezpečení cloud systémů, která vytváří bezpečnější svět pro výměnu digitálních informací díky řešením pro bezpečnost Internetu a řízení hrozeb pro firemní i soukromé zákazníky. Jako průkopník v oblasti zabezpečení serverů s více než 20 lety zkušeností přinášíme naše špičkové zabezpečení klientských, serverových a cloud systémů, které naplňuje potřeby našich zákazníků a partnerů, zastavuje nové hrozby rychleji a chrání data ve fyzickém, virtualizovaném a cloud prostředí. Naše produkty a služby založené na předním řešení zabezpečení infrastruktury cloud systémů, produktu Trend Micro™ Smart Protection Network™, zastavují hrozby tam, kde vznikají – na Internetu. Jsou podporovány společnými zkušenostmi více než 1000 expertů na oblast hrozeb z celého světa.

Další informace o společnosti Trend Micro Incorporated a produktech a službách jsou k dispozici od TrendMicro.cz.