Acer vylepšil svůj špičkový Ultrabook Aspire S7

PRAHA, ČESKÁ REPUBLIKA (16. července 2013) – Společnost Acer představila další generaci 13,3″ ultrabooku Aspire S7. Kromě zachování skvělých vlastností předchozího modelu se může nová generace ultrabooků S7 pochlubit delší výdrží na baterii pro celodenní práci na počítači. Dále také precizní klávesnicí s elektroluminiscenčním (EL) podsvícením pro přirozenější psaní a druhou generací chlazení Acer TwinAir s nižší hlučností. Navíc je Aspire S7 vybaven technologií bezdrátového displeje (WiDi) pro zábavu i produktivní práci na velké obrazovce. (TZ)

„Navrhli jsme Aspire S7 tak, aby byl nejlepším dotykovým ultrabookem na světě,“ řekl Jim Wong, prezident společnosti Acer. „Pozorně jsme naslouchali uživatelům, jakým způsobem tento ultrabook ještě vylepšit.“ Inovovaný Aspire S7 přináší lepší výdrž na baterii – až 7 hodin, což je 33% nárůst oproti předchozímu modelu. Jeho nová klávesnice se světlocitlivým EL podsvícením je stejně precizní jako předchozí, ale s hlubším stiskem kláves pro přirozenější a pohodlnější psaní. Navíc je díky druhé generaci chlazení Acer TwinAir hlučnost Aspire S7 při maximální zátěži o více než 20 % nižší než u předchozí generace S7. Díky tomu je ultrabook tichý, a přitom studený.

Nový Aspire S7 od Aceru podporuje technologii Intel® WiDi, která dává uživatelům možnost bezdrátového přenosu obrazu a zvuku do televizoru nebo na jinou velkou obrazovku. Díky této funkci mohou uživatelé Aspire S7 přenášet bezdrátově obraz na velkou obrazovku v obývacím pokoji, nebo ji využít k práci. Tím se jim otevře nová dimenze multitaskingu.

Aspire S7-392 je prvním notebookem od Aceru s 10bodovým dotykovým WQHD displejem s IPS technologií a impozantním rozlišením 2 560 × 1 440 px na displeji s úhlopříčkou 13,3″. IPS technologie zobrazí přesné a stálé barvy na celé ploše displeje při pozorovacích úhlech až 170°. Dotykový displej u Aspire S7 plně využívá výhod dotykového ovládání ve Windows 8. Lze jej otevřít až do úhlu 180°, kombinací kláves jednoduše obraz otočit a ukázat ostatním.

Nový Aspire S7 se může pochlubit působivými technologiemi, mezi které patří dva mikrofony a proprietární technologie Acer Purified Voice. Ta zvyšuje kvalitu zvuku a snižuje šum pro rozpoznávání hlasu a VOIP aplikace, hlasová komunikace je tak křišťálově čistá. Navíc je S7 osazen procesorem Intel® Core™ 4. generace a dvěma SSD zapojenými do režimu RAID 0 pro tichý chod, extrémně rychlé probuzení a vysoké rychlosti čtení i zápisu.

Ultrabook Aspire S7 zůstává úchvatně tenký a lehký – jeho tloušťka je pouhých 12,9 mm a hmotnost 1,3 kg. Je zkonstruován z prvotřídních materiálů a vybaven panty ve tvaru T s duálním momentem pro perfektní stabilitu při ovládání dotyky. Povrch víka pokrytý sklem Gorilla® Glass 2 je hladký na dotek, krásný a tenký, přesto silný, odolný proti poškrábání a snadno čistitelný. Nový S7 má tzv. unibody konstrukci z jednoho kusu hliníku vyrobeného procesem, který šetří energii a materiál. Výsledkem je extrémně tenké šasi, které je zároveň pevné a velmi odolné.

Aspire S7-392 se začne prodávat v září. Pro více informací o dostupnosti, specifikacích a cenách kontaktujte nebližšího prodejce produktů Acer nebo navštivte stránky www.acer.cz.

***

O společnosti Acer

Společnost Acer byla založena už v roce 1976 a zabývá se informačními a komunikačními technologiemi. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Ekologicky úsporný dodavatelský řetězec Aceru přináší produkty šetrné k životnímu prostředí – počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranicemi možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 8 000 lidí, je třetí největší firmou na světě vyrábějící notebooky (IDC 2012) a v roce 2011 dosáhly její tržby 14,7 miliard amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.