Vyšší rozlišení nového vizuálního IR teploměru Fluke VT04 detekuje problémy okamžitě

PRAHA, Česká republika – Společnost Fluke Corporation představuje vizuální IR teploměr Fluke® VT04 Visual IR Thermometer, nejmodernější nástroj pro vyhledávání poruch s vestavěným digitálním fotoaparátem a prolínající teplotní mapou, který překlenuje mezeru mezi tradičními IR teploměry a infračervenými kamerami. Teploměr VT04 vychází z extrémně populárního typu Fluke VT02, je vybaven technologií PyroBlend™ Plus se čtyřnásobně vyšším rozlišením než typ VT02 a automatickými funkcemi alarmu. Je ideálním nástrojem pro prvotní vyhledávání problémů pro elektrotechniku, průmyslovou údržbu, klimatizační systémy HVAC/R a automobilový průmysl. (TZ)

Ultrakompaktní teploměr Fluke VT04 je plně automatický přístroj s integrovanou inteligencí pro rychlé vyhledávání poruch bez nutnosti proškolení obsluhy.

„Přístroje VT02 a VT04 jsou dostatečně kompaktní a dostupné, aby se jimi mohl vybavit celý tým a mít je vždy po ruce jako nástroj pro prvotní vyhledávání problémů,“ říká technický ředitel společnosti Fluke Jay Choi.

Typ VT04 je vybaven pokročilými funkcemi alarmu pro řešení přetrvávajících občasných problémů, včetně alarmu pro vysoké a nízké teploty, který začne blikat na obrazovce, když uživatelem nastavená teplota překročí zvolený rozsah. Časosběrné snímkování s nastavitelným intervalem snímání od 30 sekund do jedné hodiny a funkce alarmu automatického sledování, která automaticky spustí snímání po spuštění alarmu teploty, umožňuje uživateli pořizovat snímky automaticky. Stačí jej umístit na stativ před sledovaný objekt.

Přístroj zobrazuje a ukládá snímky jako plně digitální, plně infračervené nebo ve třech režimech prolnutých obrazů (25, 50 a 75 procent), se zorným polem o 40 % širším než u modelu VT02. Značky zvýrazňují horká a studená místa, indikující nejvyšší a nejnižší teplotu na obrazovce. Naměřená teplota je zobrazena ve středu displeje. Snímky se ukládají na přiloženou microSD kartu, takže není nutné zapisovat jednotlivá ani kontinuální měření. Vizuální teploměr VT04 je vybaven nabíjecí baterií Li-Ion.

Snímky pořízené přístrojem VT04 lze importovat do přiloženého softwaru SmartView®, ve kterém lze vytvářet profesionální protokoly o závadách pro řídící pracovníky nebo zákazníky.

Vizuální IR teploměr Fluke VT04 je již v prodeji a další informace naleznete zde: www.fluke.cz/heatmap.

Další informace o přístrojích Fluke a aplikacích a pomoc s vyhledáním nejbližšího distributora lze získat na e-mailu info@fluke.cz nebo na webových stránkách společnosti Fluke na adrese http://www.fluke.cz.

FOTOGRAFIE produktu jsou ZDE (http://bit.ly/17iOOCT).

# # #

O společnosti Fluke

Společnost Fluke, založená v roce 1948, je významný světový výrobce kompaktních profesionálních elektronických měřicích přístrojů. Zákazníky společnosti Fluke jsou technici, konstruktéři, elektrikáři a metrologové, kteří instalují, vyhledávají poruchy a spravují průmyslové elektrické a elektronické vybavení nebo kalibrační procesy.

Fluke je registrovaná obchodní známka společnosti Fluke ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Uvedené názvy existujících společností a produktů mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Další informace naleznete na webu společnosti Fluke.

Sledujte společnost Fluke na síti Facebook (www.facebook.com/flukeczsk).