Společnost Pivotal vytváří otevřený model podnikového řízení pro projekt Cloud Foundry

PRAHA, 6. března 2014: Softwarová společnost Pivotal, která se soustředí na technologie, poskytování platformy jako služby (PaaS) a dynamický vývoj, dnes oznámila, že se chystá ustavit formální otevřený model podnikového řízení pro open source projekt Cloud Foundry™. (TZ)

Pivotal přitom spojí síly s lídry v oblasti podnikového softwaru, společnostmi EMC, IBM, HP, Rackspace, SAP a VMware, které se stanou zakládajícími sponzory nadace Platinum a vytvoří tak nezávislou neziskovou organizaci zaštiťující projekt Cloud Foundry. Nadace se zaměří na vývoj a růst open source projektu Cloud Foundry a na podporu ekosystému a komunity okolo něj. Společnost Pivotal zároveň oznámila, že se k nadaci zamýšlejí připojit také společnosti ActiveState a CenturyLink, a to jako zakládající sponzoři na úrovni Gold.

„S tím, jak software mění zavedené fungování všech aspektů podnikání, hledají organizace možnost, jak vyvíjet aplikace a podle svých potřeb je jednoduše nasazovat v široké škále cloudových platforem,“ vysvětluje Paul Maritz, generální ředitel společnosti Pivotal. „Nadace pro projekt Cloud Foundry spojí lídry v oboru, kteří usilují o rozvoj otevřených služeb PaaS. Budou spolupracovat na vývoji otevřené cloudové architektury, jež vytvoří základ rozsáhlého otevřeného ekosystému, do kterého se bude moci zapojit a zároveň z něj těžit řada účastníků. Tento ekosystém nabídne aplikace a služby, jež zásadně ovlivní podnikání i náš každodenní život.“

Od založení společnosti Pivotal v dubnu 2013 se ekosystém okolo open source projektu Cloud Foundry rozvinul ze slibné skupiny progresivních účastníků ve významnou komunitu zaměřenou na podnikové služby PaaS. Její součástí je stále rostoucí počet velkých společností a přes 750 individuálních přispěvatelů. V tomto duchu spolupráce se každý ze zakládajících sponzorů bude podílet na řízení nové organizace a přispívat svými prostředky k budování živé, spolupracující a inovativní komunity a ekosystému.

Další informace

O projektu Cloud Foundry

Cloud Foundry je přední otevřenou službou typu PaaS, která poskytuje otevřený ekosystém vývojářských rozhraní a aplikačních služeb. Usnadňuje a urychluje vývoj, testování, nasazení a škálování aplikací. Projekt Cloud Foundry disponuje licencí Apache 2.0. Spravuje ho společnost Pivotal a je dostupný na platformě Github: https://github.com/cloudfoundry. Další informace o projektu Cloud Foundry najdete na webu http://www.cloudfoundry.org/.

O společnosti Pivotal

Společnost Pivotal, která usiluje o rozvoj open source projektů a otevřených standardů, nedávno představila Pivotal One, první ucelenou vícecloudovou službu typu PaaS pro podniky. Zároveň je Pivotal předním poskytovatelem aplikací a softwaru pro datovou infrastrukturu, služeb pro dynamický vývoj a poradenství v oboru analýzy dat. Společnost Pivotal můžete sledovat v sítích Twitter @gopivotal, LinkedInGoogle+.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.