Trend Micro uvádí 100gigabitový samostatně použitelný systém IPS nové generace

Praha, 6. února 2017 – Společnost Trend Micro, celosvětový lídr v oblasti bezpečnostních řešení, rozšířila své portfolio o nejnovější modelovou sérii systémů pro prevenci průniků – Trend Micro TippingPoint NX. Součástí této série systémů IPS nové generace (NGIPS, Next-Generation Intrusion Prevention Systems) je i model 7600NX, který jako první samostatně použitelné řešení přináší analytický výkon 100 Gb/s s nízkou latencí. TippingPoint 7600NX je navržený tak, aby naplnil požadavky datových center i firem s vysoce výkonným síťovým prostředím na ochranu nejdůležitějších prvků infrastruktury, dat i aplikací před již známými, nezveřejněnými i dosud neznámými hrozbami, a to v reálném čase bez negativního dopadu na rychlost síťové komunikace. (TZ)

TippingPoint 7600NX je produktem pro datová centra zpracovávající obrovské objemy síťového provozu, kterým přináší komplexní bezpečnostní řešení umožňující snadné škálování podle vývoje výkonových požadavků. Nejnovější řešení z dílny společnosti Trend Micro využívá pro prevenci a detekci útoků kombinaci pokročilých technologií, jako je například hloubková analýza paketů (DIP, Deep Packet Inspection), posuzování reputace hrozeb nebo pokročilá analýza malware.

“Organizace využívající prostředí s vysokým síťovým přenosem požadují řešení, které lze provozovat naprosto bezproblémově a umožní stanovit prioritu z pohledu nebezpečnosti jednotlivých hrozeb,“ řekl Don Closser, viceprezident a ředitel pro řešení TippingPoint společnosti Trend Micro. „Díky nadstandardnímu výkonu našeho 100gigabitového řešení spojeného s exkluzivními informacemi o dosud neznámých zranitelnostech získanými prostřednictvím našeho programu Zero Day Initiative mají zákazníci k dispozici ochranu, která si v reálném čase poradí i s hrozbami v období od jejich odhalení po vydání opravy.“ V průměru existuje ochrana v IPS TippingPoint již 57 dní před zveřejněním hrozby výrobcem.  Zajímavostí je, že filtry pro IPS Tipping Point vznikají z cca 40 % v pražské pobočce Trend Micro.

Série TippingPoint NX snižuje časové nároky na správu a díky technologii Enterprise Vulnerability Remediation (eVR) efektivně podporuje princip bezpečnostních priorit. Technologie eVR umožňuje import vzorků zranitelnosti do systému řízení bezpečnosti TippingPoint Security Management System, namapovat je na konkrétní digitální vakcíny a okamžitě provést nápravu. A právě podrobné informace zajišťují dostatečný přehled, který je nezbytný pro vyladění bezpečnostních opatření a definování optimálního přístupu organizace k problematice bezpečnosti.

„V návaznosti na pokračující zdokonalování útoků a jejich stále větší sofistikovanost budou prostředí datových center vyžadovat komplexnější bezpečností řešení, které jim umožní flexibilně reagovat a přizpůsobit se dynamice kybernetických hrozeb,“ uvedl Rob Ayoub, ředitel průzkumů společnosti IDC. „Trend Micro je i nadále hybnou silou inovací v oblasti customizace, výkonu i flexibility bezpečnostních řešení a uvedené požadavky dokáže naplňovat jako jediná firma na trhu kybernetické bezpečnosti.“

V portfoliu společnosti Trend Micro je i systém IPS nové generace s analytickým výkonem 40 Gb/s – TippingPoint 7540NX. V říjnu 2016 doporučily řešení NGIPS Trend Micro TippingPoint na základě testování systémů IPS nové generace opakovaně i laboratoře NSS Labs. A začátkem roku 2017 bylo řešení Tipping Point zařazeno i do magického kvadrantu společnosti Gartner.

Další informace o systémech IPS nové generace značky TippingPoint jsou k dispozici na

http://www.trendmicro.com/us/business/network-security/intrusion-prevention-system.  

O společnosti Trend Micro

Trend Micro Incorporated je celosvětový lídr v oblasti řešení internetové bezpečnosti, který pomáhá zajišťovat bezpečnou výměnu digitálních informací. Inovativní řešení značky Trend Micro poskytují koncovým uživatelům, podnikům a státním institucím vícevrstvou ochranu data center, cloudového prostředí, sítí a koncových bodů. Všechny produkty spolu bezproblémově kooperují, sdílejí informace o bezpečnostních hrozbách a poskytují komplexní ochranu s jednotným přehledem a správou a zajišťují lepší a rychlejší ochranu. S více než 5000 zaměstnanci ve více než 50 zemích světa a nejmodernější bezpečnostní infrastrukturou umožňuje společnost Trend Micro zajistit firmám bezpečnou cestu ke cloudu. Více informací naleznete na www.trendmicro.com.