UPC internet dosáhl dalšího milníku – využívá ho již 500 000 českých domácností

Praha, 21. 2. 2018 – Super rychlý internet od UPC dosáhl v těchto dnech dalšího milníku. Počet domácností, které využívají internetové připojení od společnosti UPC Česká republika, přesáhl 500 000! UPC internet, který svým klientům nabízí přenosové rychlosti až 500 Mb/s, tak opět posílil svou pozici oblíbeného, rychlého a spolehlivého připojení pro domácnosti v České republice. O velkém zájmu o internet od UPC mezi novými a současnými uživateli svědčí i meziroční srovnání – jen v uplynulém roce přibylo až 23 600 nových uživatelů.

Společnost UPC tímto opět potvrdila svou pozici vedoucího poskytovatele internetových služeb v ČR, který svým zákazníkům nabízí neomezené možnosti a zážitky při využívání internetu. Internetové služby považujeme za klíčové, a proto i letos pokračujeme v jejich zkvalitňování. Ať už nedávným zvýšením rychlostí, nebo poskytováním mega silného wifi připojení, díky kterému si superrychlou wifi a nekonečnou zábavu mohou užívat všichni členové domácnosti naplno a na všech připojených zařízeních. Samozřejmě, nadále zároveň investujeme do rozšiřování dostupnosti našich digitálních služeb v nových lokalitách. Neustálý růst zájmu uživatelů o internet od UPC zároveň potvrzuje technologickou vyspělost naší velkokapacitní sítě, díky které se UPC internet stal synonymem pro rychlý, datově neomezený a spolehlivý internet za výhodnou cenu,” okomentoval historický výsledek generální ředitel UPC Česká a Slovenská republika Martin Miller.

Více rychlosti, více přidané hodnoty

Společnost UPC v lednu pro své zákazníky opět zrychlila internetové připojení, a to tak, že z dosavadního tarifu 100 Mb/s se stal 150 Mb/s, a tarif 200 Mb/s zrychlil na 300 Mb/s. Nejvyšší tarif 500 Mb/s zůstal beze změny. Nová nabídka internetu od UPC tak v současnosti představuje rychlosti 150, 300 a 500 Mb/s. Zákazníci, kteří si objednají samostatně pouze Internet 300 nebo 500, získají v ceně tarifu i další přidanou hodnotu: mobilní televizi Horizon GO s nabídkou TV Start včetně Zpětného zhlédnutí. Zákazníci mohou nyní využít také speciální nabídku, se kterou získají další výhody. Pokud si objednají Internet s TV službou nejpozději do 30. dubna 2018, získají až na 6 měsíců vyšší rychlost. Tato nabídka platí pro tarify Internet 150 a Internet 300.

Objem přenesených dat v síti UPC překročil 600 mil. GB

Společnost UPC Česká republika zaznamenala v minulém roce výrazný narůst objemu přenesených dat ve své vysokorychlostní síti, a to až o 23 procent na 621 mil. GB. O rok dříve (v roce 2016) představoval objem celkově přenesených dat v síti UPC (download a upload) celkem 505 mil. GB. Zájem o datové přenosy rostl jak z důvodu přibývání nových internetových uživatelů UPC internetu, tak i díky rozšiřování optické sítě UPC v nových lokalitách. Společnost UPC jako součást společnosti Liberty Global podporuje budování GIGAbitové společnosti v Evropě a neustále zvyšuje rychlost internetu prostřednictvím iniciativy GIGAWorld. GIGAWorld je kampaň společnosti Liberty Global, která přináší gigabitové internetové rychlosti do 12 evropských zemí, ve kterých působí. Přibližně 45 miliónů domácností v Evropě, včetně 1,5 miliónu domácností v České republice, má již přístup k sítím “GIGAReady” založeným na optických vláknech, které vybudovala společnost Liberty Global. Liberty Global očekává, že v nadcházejících letech budou připojeny milióny dalších domácností.

O UPC a Liberty Global

Společnost UPC patří mezi největší poskytovatele TV, internetových a telefonních služeb v České republice a na Slovensku. Pro své zákazníky neustále zkvalitňuje své služby, které zahrnují digitální a mobilní televizi s nabídkou programů všech žánrů včetně stanic v HD rozlišení, širokopásmové internetové připojení, a telefonní služby. Pro více informací o společnosti  UPC v České a Slovenské republice navštivte stránky www.upc.cz a www.upc.sk.

Společnost UPC Česká a Slovenská republika je součástí společnosti Liberty Global (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK, LIAL and LILAK), největšího světového mezinárodního poskytovatele TV a širokopásmových služeb, působícího pod značkami Virgin Media, Unytimedia, Telenet a UPC v 12 zemích v Evropě. Společnost Liberty Global provozuje nejmodernější širokopásmové komunikační sítě a inovativní technologické platformy, díky kterým propojuje 22 miliónů zákazníků, využívajících více než 46 miliónů televizních, internetových a telefonních služeb. Poskytuje též mobilní služby pro více než 6 miliónů zákazníků, a wifi služby prostřednictvím 10 miliónů přístupových bodů.

Liberty Global také vlastní 50 % podíl v nizozemském jointventure VodafoneZiggo, kde poskytuje 4 milionům zákazníků 10 milionů kabelových a 5 milionů mobilních služeb. Součástí Liberty Global jsou rovněž investice do obsahu, a to v rámci společností ITV, All3Mediem, Lionsgate, Formula E racing series a dalších regionálních sportovních sítí. Více informací o Liberty Global najdete na stránce www.libertyglobal.com.