Novou předsedkyní správní rady Nadace Unipetrol se stala Katarzyna Woś

Praha, 2. října 2018 – Katarzyna Woś byla jmenována správní radou Nadace Unipetrol její předsedkyní. Doplnila tak současné vedení – členy správní rady Karla Melzocha, rektora Vysoké školy chemicko-technologické Praha, a Tomáše Herinka, člena představenstva skupiny Unipetrol zodpovědného za vědu, výzkum, vzdělávání a bezpečnost.

„Jsem velmi ráda, že mohu být součástí správní rady, bdít nad pestrobarevnou činností nadace a podílet se na utváření její strategie do dalšího období. Pevně věřím, že nadace neztratí dech a všechny své činnosti ještě zintenzivní. Po velmi úspěšném prvním roce činnosti se zaměříme na další rozvoj a zdokonalení těch myšlenek a nápadů, které se v praxi ukázaly jako nosné a hodné dalšího rozvoje,“ říká Katarzyna Woś, předsedkyně správní rady Nadace Unipetrol.

Nově jmenovaná předsedkyně správní rady nadace je členkou představenstva skupiny Unipetrol, kde odpovídá za nákup, správu dodávek ropy a zemního plynu, správu majetku a ochranu osobních údajů. Před nástupem do skupiny Unipetrol působila Katarzyna Woś ve funkci místopředsedkyně představenstva ve společnosti Energa Informatyka i Technologie.

Informace o Nadaci Unipetrol

Nadace Unipetrol zahájila svoji aktivní činnost v roce 2017. V prvním ročníku rozdělila v rámci stipendijního programu stipendia mezi 40 středoškolských a vysokoškolských studentů přírodovědných a technických oborů v celkové hodnotě 1,5 milionu Kč. V roce 2018 získalo stipendia 48 studentů v hodnotě 1,8 milionu korun. Loni spustila nadace také grantový program zaměřený na podporu vzdělávací a vědecké činnosti středních škol, v jehož rámci rozdělila 2,7 milionů Kč dvanácti středním školám z celé republiky. Ve třetím pilíři své činnosti se věnuje podpoře speciálních vědeckých projektů. Nadace šíří povědomí o chemii mezi žáky základních škol během série naučně-zábavných programů nazvaných Báječný den s chemií. Více informací o poslání Nadace Unipetrol a jednotlivých programech je k dispozici na internetových stránkách www.nadaceunipetrol.cz.