Interaktivní TV přechází na nový set-top-box Arris VIP4205

 

IPTV služba Interaktivní TV, kterou nabízí brněnská telekomunikační společnost itself s.r.o., je nyní dodávána společně s novým set-top-boxem Arris VIP4205.

 

Mimo jeho moderní design potěší zákazníky především podpora kodeku H.265 (HEVC). „Nový set-top-box přináší přijatelnou cenu, svižný chod díky rychlému procesoru, dlouhou životnost zařízení a podporu H.265 kodeku. V kombinaci s naším firmwarem jde o nejpohodlnější způsob konzumace Interaktivní TV,“ uvádí Martin Janda, technický ředitel itself s.r.o.

V letošním roce má společnost v plánu přijít na trh s prvními H.265 streamy, a to u nejsledovanějších kanálů. „Přínos kodeku H.265 je v lepším poměru kvality obrazu a datového toku. To se dá využít pro snížení přenášených dat nebo pro zlepšení kvality obrazu Full HD kanálů. Současné H.264 multibitrate streamy tu s námi určitě zůstanou ještě mnoho let – ve službě máme stále tisíce zařízení, které H.265 nepodporují,“ dodává Martin Janda.

Arris VIP4205 je nově nabízen i zákazníkům tv2go, IPTV služby určené pro slovenský trh. Pro zákazníky Selfnet bude v nabídce od 1. dubna 2019.

 

  • O společnosti itself s.r.o.:

 

itself s.r.o. je ryze česká společnost působící již více než 27 let v oblasti telekomunikací. Společnost provozuje vlastní optickou páteřní síť o délce více než 2 200 km po celé České republice se datacentry v Brně, Ivančicích a Ostravě. Projektuje a realizuje výstavbu telekomunikačních sítí. Z hlavní přijímací stanice distribuuje více než 400 televizních stanic, a to v podobě streamů nebo jako službu IPTV na klíč. Pod značkou Selfnet přináší internetové připojení a televizní vysílání do více než 40 000 domácností ve 47 městech a obcích jižní Moravy. Více informací na www.itself.cz.

O Interaktivní TV

Služba Interaktivní TV je určena všem českým poskytovatelům internetu (ISP), kteří by chtěli své portfolio služeb rozšířit o moderní televizní služby na bázi IPTV. S Interaktivní TV poskytovatel internetu nabídne svým zákazníkům sledování televize na set-top-boxu, mobilních zařízení (s operačním systémem iOS nebo Android) a počítači (PC nebo Mac) s využitím interaktivních funkcí. Programová nabídka představuje sestavu více než 120 televizních kanálů. Službu je možné využít s vlastním názvem, logem a barevném provedení dle individuálních požadavků, v technicky totožné podobě. Více informací na www.interaktivni.tv.