Lékárna.cz nasbírala milion korun pro pacienty se vzácnými diagnózami

Chrudim, 24. května 2021 – Veřejná sbírka pro pacienty se vzácnými diagnózami na Lékárna.cz právě dosáhla na 1 milion korun – složili se zákazníci této největší internetové lékárny i zaměstnanci společnosti. Sbírka byla zahájena loni v říjnu. 

 „Smekám před ochotou lidí pomáhat druhým, víc než 17 tisíc příspěvků od jednotlivců se složilo na milion za necelých osm měsíců. Tahle právě probíhající sbírka je ta největší a nejrychlejší, jakou jsme kdy organizovali – a to se pomocí lidem se vzácnými diagnózami zabýváme už skoro od našeho vzniku před 20 lety,“ říká Vladimír Finsterle, zakladatel společnosti. „Každou vybranou korunu předáváme pacientským organizacím, aby tu mohly být pro vzácně nemocné a jejich potřeby. Bez nich by právě pacienti se vzácnými nemocemi zůstávali  na okraji zájmu i společnosti. Proto podporujeme hlavně ty, kdo se ještě kromě pomoci konkrétním pacientům snaží prosadit systémové změny, aby i lidé se vzácnými diagnózami měli přístup k léčbě a lékům, které potřebují. Proto mě těší, že to s námi sdílejí i tisíce našich zákazníků, přidávají se k našemu konání a za to jim ze srdce děkuji,“ zdůrazňuje.

Z aktuální veřejné sbírky už společnost rozdělila: 

  • 150 tisíc korun České asociaci pro vzácná onemocnění (ČAVO)
  • 190 tisíc korun na služby pro lidi se svalovou dystrofií (Parents Project, z.s.)
  • 60 tisíc korun pro děti s metabolickými poruchami (Metoděj, z.s.)

Další část výtěžku ze sbírky bude rozdělena v červnu. 

Největší lékárnu na českém internetu provozuje společnost Pears Health Cyber, ta dlouhodobě podporuje pacienty se vzácnými chorobami prostřednictvím pacientských organizací a spolků, které hájí jejich zájmy a zajišťují různé potřeby. Rozdělila jim za dobu své existence už víc než 3 miliony Kč.

„Jsme vytrvalí a věrní fandové vzácně nemocných, protože to nemají jednoduché: o jejich onemocnění se většinou moc neví a pomoc se hledá těžko, protože jejich nemoc je v populaci VZÁCNÁ. Aby to měli jednodušší, chceme podržet i ty, kdo se o ně starají – pacientské organizace, spolky. Ti jsou VZÁCNÍ tím, že ve svém volném čase hledají po světě informace, pečují o nemocné, poskytují poradenství, služby, finanční pomoc, iniciovat změny v systému zdravotní péče. A další VZÁCNÍ v této řadě jsou ti, kdo to chápou a složili se na ně – naši zákazníci, naši zaměstnanci. Každý v té řadě si zaslouží zvláštní poděkování,“ vysvětluje V. Finsterle dobročinný projekt společnosti VZÁCNÍ VZÁCNÝM

#vzacnivzacnym

O Lékárna.cz: Lékárna.cz je první lékárenský e-shop v ČR, vznikla v roce 1999, prodává široký sortiment pro zdraví a krásu – léčivé volně prodejné přípravky, potravní doplňky a vitamíny, dermokosmetiku, zdravé potraviny i přístroje. . Získala Cenu kvality v anketě ShopRoku 2017, dlouhodobě se umisťuje na předních místech. „Na konci všech našich aktivit vždycky musí být šťastný klient, ať už jím je pacient, zákazník nebo zaměstnanec,“ zdůrazňuje PharmDr. Vladimír Finsterle, zakladatel a majitel společnosti Pears Health Cyber, která Lékárna.cz provozuje.